Έβαλαν πλώρη για ιδιωτικοποίηση 10 περιφερειακά λιμάνια, μεταξύ αυτών και της Καβάλας

H περίπτωση κάθε λιμανιού θα εξεταστεί ξεχωριστά με γνώμονα τα δημόσια έσοδα-Μεγάλο το ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές-Ποιοι είναι ψηλά στη λίστα-Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη προχωρήσει σε μελέτες

Δέκα λιμάνια και επτά μαρίνες θα «βγάλει» προς ιδιωτικοποίηση η κυβέρνηση. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είναι μεγάλο, αλλά ζητούν να μάθουν το πλαίσιο λειτουργίας για το οποίο έχουν βάλει ως ρήτρα τη σταθερότητα. Κινέζοι και Άραβες είναι ψηλά στη λίστα των εν δυνάμει επενδυτών, όπως επεσήμανε υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η εθνική λιμενική πολιτική αναθεωρείται και θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση για τα 10 περιφερειακά λιμάνια που λειτουργούν με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας, ήτοι αυτά της Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, η περίπτωση κάθε λιμανιού θα εξεταστεί ξεχωριστά, ούτως ώστε, με γνώμονα τα δημόσια έσοδα, να αποφασιστεί το σωστό μοντέλο ιδιωτικοποίησης και ανάπτυξης, ενώ ήδη το ΤΑΙΠΕΔ κάνει μελέτες.

Ενδιαφέρον έχει ήδη δείξει ο Εμάνουελ Γκριμάλντι -εκπροσωπώντας μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών από τα αυτοκίνητα και άλλα φορτία, με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους στον κόσμο- ο οποίος δήλωσε πρόσφατα: «Οι ευκαιρίες για τον Όμιλο στην Ελλάδα είναι τα λιμάνια της Πάτρας, Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου».

*Πηγή: newmoney.gr