Άνοιγμα της Καβάλας στην τουριστική αγορά της Πολωνίας

Ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε στην τουριστική έκθεση TT-WARSAW 2019 στην Βαρσοβία

Καθόλα επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η παρουσία του δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στη Διεθνή έκθεση της Βαρσοβίας TTW 2019, που διεξάγεται από τις 21-23 Νοεμβρίου 2019 στο Παλάτι Επιστημών και Πολιτισμού της Βαρσοβίας (Palace of Culture and Science).

Η διεθνής έκθεση τουρισμού «TTW 2019» έκλεισε φέτος τα 27 χρόνια λειτουργίας της και είναι από τις μεγαλύτερες στην Ανατολική Ευρώπη, με συμμετοχή από 58 χώρες από όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας όλο το φάσμα του τουρισμού.

Αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους Πολωνούς επαγγελματίες του Τουρισμού αλλά και τους Πολωνούς τουρίστες, που επιθυμούν να  σχεδιάσουν τις διακοπές τους για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Δήμος Καβάλας λαμβάνει μέρος στην συγκεκριμένη έκθεση στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και του ετήσιου πλάνου δράσεων τουριστικής προβολής που υλοποιεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Η συμμετοχή στην έκθεση έγινε μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και θεωρείται άκρως σημαντική με στόχο την ενίσχυση του ρεύματος τουριστών από την Πολωνία με στρατηγικό πλεονέκτημα την απευθείας πτήση που κατά τους θερινούς μήνες συνδέει το Πόζναν της Πολωνίας με το αεροδρόμιο της Καβάλας.

Τα μέλη της αποστολής προέβησαν σε επαφές με ταξιδιωτικούς πράκτορες, travel agents, δημοσιογράφους και bloggers. Μεταξύ άλλων, οι συναντήσεις που έγιναν περιλάμβαναν την TUI Πολωνίας, Rainbow Tour Operators, ALF, Itaka,  τον μεγαλύτερο Δημοσιογραφικό οίκο που ασχολείται με Τουριστικά θέματα,  POLSKA PRESS GRUPA,  την Gonimy Slonce, το τουριστικό γραφείο Amadeo, την Aviareps, τους blogger Podroze Po Europie,  την Joanna Stefanska της Stroer, την Μane Travel LLC και αρκετούς άλλους.

Σε δηλώσεις της η Νικολέτα Νικολοπούλου, διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ Πολωνίας και Τσέχικης Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «H παρουσία του Δήμου Καβάλας στην διεθνή έκθεση της Βαρσοβίας, εδώ στην Πολωνία, είναι πολύ σημαντική καθώς οι Πολωνοί τουρίστες είναι μια  ανερχόμενη δύναμη και σημαντικοί επισκέπτες τόσο για την Καβάλα όσο και για όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.  Η αυξητική τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις επιλογές των Πολωνών τουριστών για την Ελληνική αγορά και ιδιαίτερα για εναλλακτικούς προορισμούς, δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην Καβαλά. Η παρουσία της Καβάλα στην πολωνική αγορά, πρέπει να συνεχιστεί έτσι ώστε να εδραιωθεί ως προορισμός και να μπει πιο δυναμικά στις ατζέντες των  Ταξιδιωτικών πρακτόρων  και ταξιδιωτικών γραφείων».