Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Στηρίξτε τη μικρή επιχείρηση, τον μεγαλύτερο φορέα απασχόλησης εργατικού δυναμικού

Ο Σύλλογος χαιρετίζει την απόφαση διατήρησης σε σταθερό επίπεδο του ύψους των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες και «ανοίγει» άλλο ένα κεφάλαιο «κοινωνικής ευθύνης»: την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων

Έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς για στήριξη του «μεγαλύτερου φορέα απασχόλησης εργατικού δυναμικού όχι μόνο στην Ελλάδα, άλλα και πανευρωπαϊκά» απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, ενώ χαιρετίζει την απόφαση διατήρησης σε σταθερό επίπεδο του ύψους των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες και «ανοίγει» άλλο ένα κεφάλαιο «κοινωνικής ευθύνης»: την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του Περιβάλλοντος, της οικονομίας και των ίδιων των πολιτών.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Καβάλας, έχει ευθύνη ως κοινωνικός εταίρος και ως εκπρόσωπος της κοινωνίας, να διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή έκφραση των κοινωνικών αιτημάτων και τη γόνιμη διαβούλευση με τους φορείς της δημόσιας εξουσίας. Έτσι διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή και ισορροπία.

Η μικρομεσαία και κατά βάση οικογενειακή επιχείρηση, πληγώθηκε έντονα το προηγούμενο διάστημα, αλλά ταυτόχρονα έδειξε και μοναδική αντοχή. Παράλληλα αποτελεί κοινή πεποίθηση πλέον ότι η επιστροφή στην κανονικότητα της οικονομίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω των μικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν και τον μεγαλύτερο φορέα απασχόλησης εργατικού δυναμικού όχι μόνο στην Ελλάδα, άλλα και πανευρωπαϊκά. Το ελληνικό εμπόριο δείχνει να είναι σήμερα στην απαρχή ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου, εφόσον βέβαια το κράτος και οι δομές του σταθούν αρωγοί σε αυτό. Γιατί τελικά στηρίζοντας την μικρή επιχείρηση, στηρίζεις τους ίδιους τους πολίτες.

Σε αυτά τα πλαίσια θέλουμε να χαιρετίσουμε την απόφαση διατήρησης σε σταθερό επίπεδο του ύψους των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες της Καβάλας. Παράλληλα θέλουμε να απευθύνουμε κάλεσμα τόσο στα μέλη μας όσο και στους φορείς της πόλης, για την έναρξη μίας γόνιμης διαδικασίας εξεύρεσης λύσεων που θα αντιμετωπίζουν σωστά τα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων με διπλό στόχο: πρώτον την αειφορία των φυσικών πόρων και δεύτερον το κοινό οικονομικό συμφέρον των Καβαλιωτών.