Δέμπας σε Παναγιωτίδη: Όποιος έχει προσωπικές φιλοδοξίες μπορεί να τις επιδιώξει στο τέλος της τετραετίας

Ποτέ δεν αναφέρθηκε ότι είναι πρόεδρος με ημερομηνία λήξης υποστηρίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και κάνει λόγο για έναν άνθρωπο ο οποίος «παρέμεινε στο απυρόβλητο, αφού είχε ασυλία», αναφερόμενος στον κ. Παναγιωτίδη

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα προς τον αντιπρόεδρο Γιάννη Παναγιωτίδη και στα όσα δήλωσε περί μη τήρησης της συμφωνίας για «εξ ημισείας» προεδρεία (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Σε ανακοίνωση-απάντηση ο κ. Δέμπας αναφέρει ότι υπήρξε ένας σκληρός προεκλογικός αγώνας κατά τον οποίο σπιλώθηκαν υπολήψεις, ενώ την ίδια στιγμή «ο κ. Παναγιωτίδης παρέμεινε στο απυρόβλητο, αφού είχε ασυλία», τονίζοντας παράλληλα ότι «ποτέ δεν αναφέρθηκε ότι είμαι πρόεδρος με ημερομηνία λήξης, ενώ χθες το βράδυ είχαμε Διοικητική Επιτροπή και δεν τέθηκε το θέμα από τον κ. Παναγιωτίδη, ως όφειλε και μας αγνόησε επιδεικτικά».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει, επίσης, στην ανακοίνωσή του ότι «όποιος έχει προσωπικές φιλοδοξίες, μπορεί στο τέλος της τετραετίας να τις επιδιώξει», προσθέτοντας ότι «όλοι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη λύση των προβλημάτων που μας απασχολούν».

Αναλυτικά η απάντηση του Μάρκου Δέμπα στον Γιάννη Παναγιωτίδη

Για άλλη μια φορά επανέρχεται ένα θέμα, το οποίο θεωρώ ότι έχει κλείσει από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών και δυστυχώς κάποιοι το επαναφέρουν για δικούς τους προσωπικούς λόγους.

Συζητήσεις και διάλογοι, παρουσία προσώπων έγιναν, γίνονται και θα γίνονται και ποτέ δεν έχουν αμφισβητηθεί. Πολύ πριν την επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού μας, η προσπάθεια και οι συζητήσεις όλων, ήταν να υπάρχει ένας συνδυασμός για το Επιμελητήριο Καβάλας, που στην συνέχεια κατέληξαν σε τρεις, από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Σε κάποιον εξ αυτών των συνδυασμών, μάλιστα έπαιζε και το όνομα του κ. Παναγιωτίδη να συμμετάσχει και να μην είναι στον δικό μου.

Είχαμε δυστυχώς έναν σκληρό προεκλογικό αγώνα, που ξέρουμε πολύ καλά από πού εκπορεύθηκε και ποιον είχαν στόχο, που σπιλώθηκαν άνθρωποι του συνδυασμού μου και εγώ προσωπικά, ενώ ο κ. Παναγιωτίδης παρέμεινε στο απυρόβλητο, αφού είχε ασυλία.

Όλοι θυμόμαστε ότι σε πολλές δημόσιες ερωτήσεις που γινόταν, (ακόμα και στην επίσημη συνέντευξη παρουσίασης του Συνδυασμού), αλλά και σε συναντήσεις της Ομάδας μου και της Διοικητικής Επιτροπής, ποτέ δεν αναφέρθηκε ότι είμαι πρόεδρος με ημερομηνία λήξης, αφού άλλωστε και ο ίδιος έχει παραδεχτεί παρουσία της Διοικητικής Επιτροπής, ότι όλα έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων, πριν την ανακοίνωση του συνδυασμού και δεν τίθεται κανένα θέμα. Επομένως αν σήμερα πούμε κάτι διαφορετικό, είμαστε ανακόλουθοι των λόγων και των πράξεών μας, προς τους ανθρώπους που μας στήριξαν.

Είναι επίσης λυπηρό, ότι ενώ χθες το βράδυ είχαμε Διοικητική Επιτροπή, δεν τέθηκε το θέμα από τον κ. Παναγιωτίδη, ως όφειλε, για τη σημερινή πράξη του και μας αγνόησε επιδεικτικά. Γιατί άραγε;

Έχω εκλεγεί πρόεδρος για τέσσερα χρόνια από επιχειρηματίες, που τους απασχολούν τα καθημερινά οικονομικά προβλήματα και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους και αυτούς τους ανθρώπους θα τιμήσω από τον θεσμικό μου ρόλο, μέχρι τέλους και με όλες μου τις δυνάμεις.

Όποιος τελικά έχει προσωπικές φιλοδοξίες, μπορεί στο τέλος της τετραετίας να τις επιδιώξει.

Ας αφήσουν όλοι μακριά τον σημαντικό θεσμό του Επιμελητηρίου μας.

Ας δώσουμε όλοι προτεραιότητα στη λύση των προβλημάτων που μας απασχολούν και όχι στις προσωπικές φιλοδοξίες.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί για το καλό του Επιμελητηριακού Θεσμού, για τα Μέλη Επιχειρηματίες μας, για το καλό του Τόπου μας.

Με τη στήριξη των μελών μας, που αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που έχουμε κάνει μέσα σε δύο χρόνια… συνεχίζουμε δυναμικά.