Επιμελητήριο Καβάλας: Σε ενωτικό και αισιόδοξο κλίμα για το «επιχειρείν» η κοπή της βασιλόπιτας [φωτογραφίες]

Μακριά από... εσωτερικές αναταράξεις και παρουσία πλήθους επιχειρηματιών και εκπροσώπων της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εκδήλωση του Επιμελητηρίου

Παρουσία πλήθους επιχειρηματιών, των τριών βουλευτών Καβάλας –Μακάριου Λαζαρίδη και Γιάννη Πασχαλίδη της ΝΔ και Τάνιας Ελευθεριάδου του ΣΥΡΙΖΑ- εκπροσώπου του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, των δημάρχων Παγγαίου και Θάσου Φίλιππου Αναστασιάδη και Λευτέρη Κυριακίδη αντίστοιχα, περιφερειακών συμβούλων της ΑΜ-Θ και δημοτικών συμβούλων του δήμου Καβάλας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Πεφάνη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020 η κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας στο ξενοδοχείο LUCY.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ευχόμενος στους επιχειρηματίες για υγεία και για μια καλή, δημιουργική και παραγωγική χρονιά, με τις ευλογίες της Εκκλησίας.






Στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του «επιχειρείν», επικαλούμενος πρόσφατα στατιστικά στοιχεία τα οποία αφορούν την ανεργία και την παραγωγικότητα, ενώ τόνισε ότι οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης για την επιχειρηματικότητα βρίσκονται στον σωστό δρόμο, όμως ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά βήματα και ειδικά στο πεδίο της φορολογίας.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι σύντομες τοποθετήσεις όσων έλαβαν τον λόγο, πλην της Τάνιας Ελευθεριάδου η οποία αμφισβήτησε το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, σημειώνοντας ότι η βιομηχανική παραγωγή για τον μήνα Νοέμβριο έπεσε 8% σύμφωνα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και αυτό, όπως είπε, αποτελεί τη χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2012 έως και σήμερα. Πρόσθεσε, δε, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε από τον Ιούλιο και μετά και η προσδοκία για 4% ανάπτυξη διαψεύδεται«Οι εταιρίες πρέπει να σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα και τους περιβαλλοντικούς νόμους», τόνισε με έμφαση κλείνοντας τον λόγο της η κ. Ελευθεριάδου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κλίμα στην εκδήλωση ήταν ενωτικό, μακριά από τις αναταράξεις των τελευταίων ημερών με αφορμή την «αλλαγή φρουράς» στην προεδρία του Επιμελητηρίου, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Γιάννης Παναγιωτίδης ο οποίος εσχάτως αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον Μάρκο Δέμπα με αφορμή το προαναφερθέν θέμα.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση