Καταγγελία Ζησίμου: Μέλη του Επιμελητηρίου παίρνουν «αποζημίωση» 200 ευρώ για συμμετοχή σε «σκιώδεις επιτροπές»

Η παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης στο ΕΒΕ Καβάλας κάνει λόγο για αποζημιώσεις «ανιδιοτελούς προσφοράς» για συμμετοχή σε επιτροπές που... δεν συνεδριάζουν ποτέ!

Ηατμόσφαιρα στο Επιμελητήριο Καβάλας αρχίζει και πάλι να «ζεσταίνεται», θυμίζοντας προεκλογικές μέρες του 2018, μετά και την «αποκάλυψη» της «συμφωνίας Δέμπα-Παναγιωτίδη» που δεν τηρήθηκε και με το κλίμα συνεργασίας που είχε επικρατήσει για μεγάλο διάστημα να «δυναμιτίζεται» εκ νέου.

Η παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης «Ανανέωση τώρα» επανέρχεται, δυο μέρες μετά την αιχμηρή ανακοίνωσή της με αφορμή την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου [διαβάστε την ανακοίνωση εδώ] με μία καταγγελία που αφορά στη λήψη χρημάτων εν είδει «αποζημίωσης» από συγκεκριμένα μέλη της Διοίκησης του ΕΒΕ Καβάλας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης Παύλος Ζησίμου, πολλές από τις επιτροπές αυτές -τις οποίες χαρακτηρίζει «σκιώδεις»- δεν συνεδριάζουν ποτέ!
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-καταγγελίας Ζησίμου-«Ανανέωση τώρα».

Περί αποζημιώσεων «ανιδιοτελούς προσφοράς»

«Όταν η πρώτη απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου (της επιτροπής δηλαδή που αποτελείται από τον στενό κύκλο της διοίκησης η οποία μοιράζει λεφτά και παίρνει αποφάσεις χωρίς να δίνει λόγο στο Διοικητικό Συμβούλιο) είναι να λαμβάνουν «αποζημιώσεις» μεταξύ τους από συμμετοχές σε επιτροπές που κατά την γνώμη μας δεν συνεδριάζουν ποτέ, είναι ολοφάνερο ότι δεν τους απασχολεί καθόλου ο ξεπεσμός του θεσμού του Επιμελητηρίου που υποτίθεται ότι «κόπτονται και αγωνιούν».

Μέχρι και 200 ευρώ «αποζημίωση» για τη συμμετοχή σε κάθε σκιώδη επιτροπή, ο δε κύριος Πρόεδρος φρόντισε να συμμετέχει σε όλες τις «επιτροπές» για να αποκομίσει και τη «μερίδα του λέοντος».

Τώρα που έχει ξεσπάσει η μάχη για τον «θρόνο», παρακολουθούμε όλοι την πτώση του θεσμού με συναλλαγές-υπόγειες συμφωνίες και αλληλοκατηγορίες, ήρθαν να προστεθούν και οι «αποζημιώσεις ανιδιοτελούς προσφοράς».

Επειδή υπάρχουν αξιόλογα στελέχη με ικανότητες και δυνατότητες είναι η ώρα ο κάθε ένας μας να πάρει θέση υπέρ ή κατά  αυτής της κατάστασης και να δράσει ανάλογα. Ειδάλλως, όσοι υποστηρίζουν ή δεν αποδοκιμάζουν αυτά που γίνονται, προφανώς, είναι συμμέτοχοι.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Δεν θα δεχθούμε άλλο υποβιβασμό».

Με εκτίμηση,
Τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού
Ζησίμου Γεώργιος Παύλος
Βακιρτζή Έλσα
Καραγιαννίδης Αντώνης
Μπίλιας Αναστάσιος
Νούση Κατερίνα
Παπαδάκης Χρήστος