Δέσμευση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αποζημιώσεις των αγροτών του Παγγαίου

Πότε θα ικανοποιηθούν οι 326 αιτήσεις για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση και οι 523 από τη βροχόπτωση του Σεπτεμβρίου του 2019 σύμφωνα με τον υφυπουργό, Κωνσταντίνο Σκρέκα-Η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του πλαισίου του ΕΛΓΑ

Στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2020 θα ξεκινήσουν οι αποπληρωμές των παραγωγών οι οποίοι επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου και τις χαλαζοπτώσεις του καλοκαιριού του 2019, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Σκρέκας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του πλαισίου του ΕΛΓΑ.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του δήμου Παγγαίου, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι έγιναν 326 αιτήσεις για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση και 523 από τη βροχόπτωση. Δεσμεύτηκε ότι η κοινοποίηση των πορισμάτων θα γίνει στις αρχές του Φεβρουαρίου, για την περίπτωση της χαλαζόπτωσης και στα μέσα του Φεβρουαρίου, για την περίπτωση της βροχόπτωσης.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο δεσμεύτηκε στη βουλευτή Καβάλας ότι από τα τέλη του Φεβρουαρίου θα αρχίσουν οι αποπληρωμές των αποζημιώσεων και θα δοθεί οριστικό τέλος στο πρόβλημα των παραγωγών της περιοχής.

*Πηγή: ert.gr