Βγήκαν τα πορίσματα για τις ζημιές από το χαλάζι στους αμπελώνες του Παγγαίου

Οι αγρότες αναμένουν τις αποζημιώσεις, καθώς και τα πορίσματα από τις καταστροφές τις οποίες προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου του 2019

Βγήκαν τα πορίσματα για τις ζημιές τις οποίες υπέστησαν αμπελώνες στον δήμο Παγγαίου από το χαλάζι και πλέον οι παραγωγοί μπορούν να τα πληροφορηθούν από τους τοπικούς ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ώστε αν χρειαστεί να υποβάλλουν ενστάσεις σε περίπτωση μη ικανοποίησής τους από το ποσοστό του εκτιμητή.

Οι περισσότεροι πλέον περιμένουν μέσα στις επόμενες ημέρες και τα πορίσματα από τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου του 2019 και φυσικά τις αποζημιώσεις που όπως αναφέρθηκε και το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν στα τέλη Φλεβάρη.

Παράλληλα, οι αγρότες περιμένουν επίσης και το ύψος της αποζημίωσης και για τις 2 περιπτώσεις καθώς αν είναι χαμηλό τότε σχεδόν όλοι οι παραγωγοί θα επικεντρωθούν στη διαχείριση της προσωπικής τους επιβίωσης και όχι στην εξόφληση δαπανών και χρεών προς τρίτους και υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι οι βροχές έπληξαν κυρίως την ποικιλία Σουλτανίνα, την πλέον κοστοβόρα όσων αφορά την καλλιέργειά της και το πιο ακριβό προϊόν από την πώληση του οποίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική χρονιά των αγροτών.