Καβάλα: Τελικά… λεφτά υπάρχουν; Οι καταθέσεις των Καβαλιωτών σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος

Οι ενεργοί λογαριασμοί στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το ποσό το οποίο έχει συσσωρευτεί σε αυτούς-Η μέση κατάθεση και τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου του 2019

Τους 430.733 φτάνουν οι ενεργοί λογαριασμοί στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στους οποίους έχουν συσσωρευτεί 1,3 δισ. ευρώ, κατατάσσοντάς την στο top 20 της χώρας.

Από τα απογραφικά, δε, στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, για όλη τη χώρα, προκύπτει ότι σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν 3 τραπεζικοί λογαριασμοί και το μέσο υπόλοιπο αυτών διαμορφώνεται πλέον πάνω από τα 4.000 ευρώ, για το σύνολο της χώρας, ενώ στην Καβάλα αυτό το ποσό φτάνει τα 3.023 ευρώ, περίπου 1.000 ευρώ κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Τη μεγαλύτερη μέση κατάθεση εμφανίζουν όσοι ζουν ή εργάζονται στην Περιφερειακή Ενότητα της Αθήνας, αλλά και οι κάτοικοι στους Νομούς Κυκλάδων, Αρκαδίας και Χίου. Από κοντά και η Περιφερειακή Ενότητα της Ανατολικής Αττικής, αλλά και η Θεσπρωτία.

Σε όλες αυτές τις περιοχές, η μέση κατάθεση ξεπερνούσε τα 5.311 ευρώ στην Αθήνα, τα 4.495 ευρώ στις Κυκλάδες, τα 4.376 ευρώ στην Αρκαδία και τα 4.261 ευρώ στη Χίο.




Αυτά τα στοιχεία αφορούν στον Ιούνιο του 2019 και σήμερα οι μέσοι όροι θα είναι αρκετά πιο αυξημένοι, καθώς στο β’ εξάμηνο του 2019 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 7 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο επηρέασε όλους τους μέσους όρους ανά τη χώρα.

Αναλυτικά τα στοιχεία ανά Περιφερειακή Ενότητα

*Πηγή: xanthinews.gr