Κώστας Αντωνιάδης: Η Καβάλα είναι ανοιχτή στις ιδιωτικές επενδύσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας υποδέχτηκε στο γραφείο του την Αμερικάνικη αντιπροσωπεία με τον πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory Pfleger

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory Pfleger, στο πλαίσιο επίσκεψης εθιμοτυπικού χαρακτήρα του δεύτερου στην Καβάλα. Τον Πρόξενο συνόδευαν ο Οικονομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, William (Chip) Laitinen, ο Σύμβουλος του Διευθύνοντος Συμβούλου του Development Finance Corporation (DFC) Caleb McCarry και η υπάλληλος του Αμερικανικού Προξενείου, εμπειρογνώμονας πολιτικών και οικονομικών υποθέσεων, Ξένη Κοσμίδου.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και διήρκησε μία ώρα, συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα υποδομών, ενέργειας, τουρισμού και αξιοποίησης γεωθερμικού πεδίου για τις ΠΕ Καβάλας και Θάσου.

Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Νομός Καβάλας διαθέτει αναπτυξιακά και συγκριτικά πλεονεκτήματα και έχουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις γεωστρατηγικής θέσης να υπάρχει προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Θα συνεχίσουμε αυτές τις επαφές με κάθε ενδιαφερόμενο ξένο επενδυτή προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ, Κωστής Σιμιτσής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δώρισε στον Πρόξενο μία πολυτελή έκδοση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την Ανατολική Μακεδονία και κ. ο Pfleger χάρισε στον Αντιπεριφερειάρχη ένα ενθύμιο.