Λ. Κυριακίδης για Volkswagen: Ο Δήμος Θάσου θα συνδράμει όπου απαιτείται για τη θετική έκβαση αυτής της πρωτοβουλίας

Δήλωση του Δημάρχου Θάσου μετά τη συνάντησή του με τον υφΥΠΕΞ Κώστα Φραγκογιάννη και στελέχη της γερμανικής αυτοβιομηχανίας

Σαν «βόμβα» έσκασε το πρωί της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2020 η είδηση ότι η Volkswagen, ο γερμανικός κολοσσός της αυτοκίνησης, ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει μία μεγάλη επένδυση που σχετίζεται με την καινοτομία στο νησί της Θάσου. Την είδηση έφερε στο «φως» η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Ο υφυγπουργός Εξωτερικών -και Καβαλιώτης- Κώστας Φραγκογιάννης ο οποίος εμφανίζονταν στο ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» ως ο «μεσολαβητής» αυτής της σημαντικής επένδυσης, αρχικά εμφανίστηκε σχεδόν να διαψεύδει την είδηση, ωστόσο κλιμάκιο της Volkswagen μαζί με στελέχη του υπουργείου αλλά και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης βρέθηκαν τελικά στο νησί της Θάσου.

Νωρίς το απόγευμα, ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας ότι η μεγάλη αυτή επένδυση της Volkswagen όντως υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί στο «πράσινο νησί» που ευελπιστεί να γίνει… «έξυπνο.»

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης Κυριακίδη.

«Σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2020 επισκέφτηκε τη Θάσο ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης με στελέχη της Volkswagen για την εν εξελίξει μελέτη σκοπιμότητας που εκπονεί η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, για project που αφορά ηλεκτροκίνηση σε νησιά.
Τον Υφυπουργό υποδέχθηκε στο λιμάνι της Θάσου ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης και στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με στελέχη του Υπουργείου στον Δήμο της Θάσου. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου δήλωσε: «Οι πρωτοβουλίες αυτές αναδεικνύουν το νησί της Θάσου καθιστώντας το πόλο έλξης μεγάλών και σημαντικών επενδύσεων με θετικά μόνο αποτελέσματα για τον τόπο. Ο Δήμος Θάσου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα συνδράμει, όπου απαιτείται, για τη θετική έκβαση της συγκεκριμένης αλλά και κάθε άλλης σημαντικής για τον τόπο πρωτοβουλίας».