Υποσχέσεις για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, παρουσία του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέτζο, στο γραφείο του δεύτερου στην Αθήνα την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, παρουσία του βουλευτή ΝΔ Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας έθεσε διάφορα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα για τις ζημίες που έχουν υποστεί οι αγρότες από τις χαλαζοπτώσεις στις καλλιέργειές τους το προηγούμενο έτος.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα πορίσματα και οι εκτιμήσεις των ζημιών για τους αγρότες του Δήμου Νέστου, ενώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες των εκτιμήσεων των ζημιών για τους αγρότες του πρώην Δήμου Φιλίππων, ώστε στη συνέχεια να εκταμιευθούν οι αντίστοιχες αποζημιώσεις.

Επίσης, ο κ. Αντωνιάδης έθεσε το θέμα της ακαρπίας και της μειωμένης απόδοσης της καλλιέργειας των αμυγδάλων και ο κ. Λυκουρέτζος δεσμεύτηκε  ότι θα εξετάσει το εν λόγω θέμα.