Καβάλα: Ο φόβος για τον κορονοϊό μπορεί να βλάψει την αγορά

Τα αναπόφευκτα και απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού δημιουργούν φόβους στην αγορά ότι για άλλη μια φορά η οικονομία θα βληθεί από μια συγκυρία, λίγο πριν το καλοκαίρι

Ο φόβος, ο πανικός, αλλά και τα προληπτικά και απαραίτητα, κατά τους ιθύνοντες, μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού δημιουργούν φόβους και στην αγορά της Καβάλας. Ήδη οι απαραίτητες, εκ του αρμοδίου υπουργείου ορμώμενες, εντολές για τη ματαίωση καρναβαλικών εκδηλώσεων προκάλεσαν ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν το καρναβάλι της Ξάνθης, ενώ ο κόσμος αποφεύγει να στριμωχτεί σε κλειστούς χώρους.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στα τουριστικά πρακτορεία, καθώς αρκετές ήταν οι ακυρώσεις ταξιδιών, κυρίως προς το εξωτερικό. Οι μόνοι -συγκυριακά- κερδισμένοι είναι τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, ελέω πανικού και έλλειψης σωστής ενημέρωσης από τον κόσμο, ο οποίος σπεύδει μαζικά για την αγορά προϊόντων μακράς κατανάλωσης και αντισηπτικών.

Οι άνθρωποι της αγοράς της Καβάλας, πάντως, βλέπουν άλλη μια δυσμενή συγκυρία να τους κόβει τα πόδια, λίγο πριν το καλοκαίρι, χωρίς να ξέρουν επίσης πόσο θα διαρκέσει αυτό το σκηνικό.