Επίσημη πρώτη για το AQUA BLUE στο λιμάνι της Καβάλας [φωτογραφίες]

Το πλοίο της SEAJETS FERRIES «έδεσε» στο «Απόστολος Παύλος» ανοίγοντας την αυλαία της νέας του «καριέρας» στο βόρειο Αιγαίο και στη γραμμή για Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο και Λαύριο-Αναλυτικά τα δρομολόγια του πλοίου

Λίγο πριν τις 06:30 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020 κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» το Ε/Γ-Ο/Γ AQUA BLUE της SEAJETS FERRIES, εταιρίας η οποία είχε να «επισκεφτεί» από το 2015 μετά το Champion Jet 2 το οποίο είχε «επιστρατευτεί» για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών.

Το γιαπωνέζικο και στιβαρό ποστάλι «γέμισε»το λιμάνι με μια εξαιρετική αριστερόστροφη μανούβρα αρκετής διάρκειας λόγω του ότι το πλοίο είναι αρκετά βαρύ στις μανούβρες.

Το AQUA BLUE «έδεσε» με ασφάλεια και έριξε τον καταπέλτη του στο «Απόστολος Παύλος» ανοίγοντας την αυλαία της νέας του «καριέρας» στο βόρειο Αιγαίο και στη γραμμή του Λαυρίου.

Το πλοίο είναι πρόσφατα ανακαινισμένο, έχει πληθώρα καμπινών, μεγάλης χωρητικότητας γκαράζ και μεγάλους και άνετους χώρους στο ξενοδοχειακό του. Υπενθυμίζεται, δε, ότι το AQUA BLUE είχε καταπλεύσει και παλαιότερα στην Καβάλα και συγκεκριμένα το 2009 με το όνομα ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ και νηολόγιο Αγίου Νικολάου, πραγματοποιώντας έκτακτα δρομολόγια κατά την περίοδο του Πάσχα.

Είναι η πρώτη φορά για το μπλε γιαπωνέζικο καράβι κατά την οποία θα αναλάβει τη γραμμή την οποία κέρδισε στον μειοδοτικό σχετικό διαγωνισμό.

Το πλοίο θα αποπλέει κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από το Λαύριο στις 21:00 για Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα και κάθε Παρασκευή για το ίδιο δρομολόγιο στις 14:30, ενώ θα αποπλέει από το λιμάνι της Καβάλας κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 16:00 για το δρομολόγιο της επιστροφής.

*Πηγή: kavalaportnews.gr Φωτογραφίες: Τάσος Αργυρός-kavalaportnews.gr