Κόμβοι στην Εγνατία Οδό: Η Περιφέρεια πληρώνει, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ… αρνείται!

Συνάντηση Κώστα Αντωνιάδη-Μακάριου Λαζαρίδη με τον υπουργό Μεταφορών για να λυθεί το «πρόβλημα» και να γίνουν ανισόπεδοι κόμβοι σε Πέρνη και Οφρύνιο - Τι υποσχέθηκε ο Κώστας Καραμανλής

ΟΑντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, παρουσία και του βουλευτή Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη, συναντήθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα, στον οποίο επισήμανε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης χρηματοδοτεί, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη σύνταξη μελετών για τη μετατροπή του ημικόμβου της Πέρνης σε πλήρη κόμβο και τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή Οφρυνίου. Και στις δύο μελέτες, φορέας σύνταξης και υλοποίησης, είναι η Εγνατία Οδός ΑΕ.

Παρ’ ολ’ αυτά, με έγγραφό του προς τον φορέα υλοποίησης, το ΤΑΙΠΕΔ αρνείται τη δημιουργία νέων κόμβων επί της Εγνατίας οδού!
Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας είναι απαραίτητη, αφενός μεν η μετατροπή του ημικόμβου της Πέρνης σε Ανισόπεδο κόμβο, διότι συνδέεται με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», γεγονός που το επιβάλλουν και οι ευρωπαϊκοί κανόνες ασφαλείας, αφετέρου δε η δημιουργία του ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή του Οφρυνίου κρίνεται αναγκαία, εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, «ο υπουργός κατανόησε και συντάχθηκε με τα επιχειρήματα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που ανέκυψαν με το ΤΑΙΠΕΔ και την Εγνατία Οδό ΑΕ».