Επιμελητήριο Καβάλας «καλεί» Άδωνη για κορονοϊό: Υπουργέ, «κλείστε» και στηρίξτε τα εμπορικά καταστήματα!

Επιστολή Μάρκου Δέμπα προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων - «Να μη γίνει η παροδική κρίση, καταστροφή για όλους μας»!

Οριζόντια εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού σε όλους τους κλάδους της οικονομίας ζητά από τον Άδωνη Γεωργιάδη ο Μάρκος Δέμπας, προτείνοντας το άμεσο «κλείσιμο» των εμπορικών καταστημάτων αλλά και την ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας προτείνει στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων μία σειρά από μέτρα «για να μη γίνει μια παροδική κρίση, μόνιμη οικονομική ύφεση και καταστροφή για όλους»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής Δέμπα σε Γεωργιάδη.

Αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η κατάσταση δυστυχώς με τον νέο ιό Covid-19, βλέπουμε ότι συνεχώς εξελίσσεται και νέα κρούσματα παρουσιάζονται καθημερινά. Μέλημα όλων μας είναι η προστασία των συνανθρώπων μας, η προστασία της δημόσιας υγείας και ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού.

Τα μέτρα που έχετε ήδη εξαγγείλει, και  συγχαρητήρια για την άμεση και σοβαρή ανταπόκρισή σας, πρέπει να λάβουν οριζόντια εφαρμογή και για όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Σε αυτή την φάση επομένως καλούμε την κυβέρνηση να αποφασίσει και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, αφού το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» πρέπει να ισχύσει για όλους.




Ταυτόχρονα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις,  που σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία έχουν μηδενικό ταμείο, να ενταχθούν σε ένα πλαίσιο στήριξης και προστασίας, σχετικά με την καταβολή δόσεων ρυθμίσεων σε δημόσιο και ΕΦΚΑ, αναστολή δόσεων δανείων και σφραγίσματος επιταγών, καθώς και μέτρων ενίσχυσης των λειτουργικών δαπανών τους.

Πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και να ανακοινώσετε δυναμικά και τολμηρά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Δεν πρέπει να αφήσετε μια παροδική κρίση, να γίνει μόνιμη οικονομική ύφεση και καταστροφή για όλους μας».