Είναι επίσημο: Η Κυβέρνηση «κλείνει» και τα εμπορικά καταστήματα λόγω κορονοϊού!

Από πότε θα ισχύσει το έκτακτο μέτρο - Σε καραντίνα όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό - Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Ιερώνυμο για τις εκκλησίες

Ηαναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 αλλά και ο υποχρεωτικός κατ’ οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2020 η αναπληρωτής κυβερνητική επρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σημειώνεται ότι και στην Καβάλα ήδη αρκετά εμπορικά καταστήματα έχουν ήδη «κατεβάσει ρολά», γνωστοποιώντας την απόφασή τους να δράσουν προληπτικά…




Παράλληλα αποφασίστηκε η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου και η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Τέλος, η κυρία Πελώνη ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτηων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο. «Καλούμε και τους επικεφαλής των άλλων δογμάτων να ακολουθήσουν τις συστάσεις αυτές και για τους χώρους λατρείας των άλλων δογμάτων».