ΟΕΒΕ Καβάλας: Άμεσο κλείσιμο των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεών μας

Η πρόταση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Το καθολικό κλείσιμο των δραστηριοτήτων των μελών της προτείνει με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Καβάλας. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις οικογένειες των μελών, τους υπαλλήλους αλλά και τους πελάτες των επιχειρήσεων, προκειμένου να συμβάλουν στην προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αφού η υγεία προέχει όλων των υπολοίπων.

Τονίζεται ότι αυτή αφορά όλες τις επιχειρήσεις εκτός αυτές των τροφίμων και των φαρμάκων ενώ υπογραμμίζεται ότι η Ομοσπονδία είναι σε αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων για τη διευκόλυνση των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΕΒΕ Καβάλας

«Η υγεία προέχει…»

«Με αίσθημα ευθύνης έναντι των οικογενειών μας, των υπαλλήλων μας καθώς και των πελατών μας, προτείνουμε το άμεσο κλείσιμο των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων μας. Σε αναμονή των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας για την έκδοση σχετικών τροπολογιών που θα διευκολύνουν τις οικονομικές μας  υποχρεώσεις, θεωρούμε ότι η υγεία προέχει .

Με τόλμη για γενναίες αποφάσεις που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα, μπροστά στην εξάπλωση της πανδημίας, προτείνουμε και ζητούμε άμεσα το καθολικό κλείσιμο των δραστηριοτήτων των μελών μας.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις των αρχών και υπηρεσιών με μοναδικό στόχο και σκοπό τον περιορισμό του ιού. Επίσης να αναλάβει ο καθένας και η καθεμιά την ευθύνη για τη διακοπή και το κλείσιμο παρεχομένων υπηρεσιών, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων μέχρι νεωτέρας.

Η πρόταση αποτελεί απόφαση διοικητικού συμβουλίου της τοπικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας  με εξαίρεση τους κλάδους (πώληση τροφίμων και φαρμάκων) που έχει εκδοθεί οδηγία από τα συναρμόδια υπουργεία για την λειτουργία τους».