Καβάλα: Λαϊκή αγορά με τους μισούς παραγωγούς και ελάχιστους καταναλωτές

Τηρήθηκαν οι απαιτούμενες αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής-Αν μια λαϊκή δεν τηρεί τα δέοντα θα κλείνει οριστικά με εντολή της κυβέρνησης-Σε απόγνωση ο αγροτικός και εμπορικός κόσμος, καθώς πετιούνται τόνοι προϊόντων λόγω μη διαθεσιμότητας

Με τους μισούς παραγωγούς και ελάχιστους καταναλωτές πραγματοποιήθηκε η λαϊκή αγορά στην πόλη της Καβάλας το πρωί του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2020, με το «κλείσιμο» των πάγκων να γίνεται πιο νωρίς από την καθιερωμένη ώρα, λόγω της περιορισμένης καταναλωτικής κίνησης.

Οι παραγωγοί τήρησαν μεταξύ των πάγκων της απαιτούμενες αποστάσεις, καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, ενώ οι έλεγχοι ήταν αυστηροί από το πρωί.

Παράλληλα, όπως σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2020, αν οι αρμόδιες Αρχές αντιληφθούν ότι σε μια λαϊκή αγορά δεν τηρούνται τα αυστηρά μέτρα υγιεινής, τότε με εντολή της κυβέρνησης η εν λόγω λαϊκή θα κλείνει οριστικά.

Πετιούνται τόνοι προϊόντων λόγω μη διαθεσιμότητας

Εν τω μεταξύ παραγωγοί και έμποροι έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό της μη διαθεσιμότητας των φρέσκων προϊόντων τα οποία τελικά πετιούνται, καθώς η καταναλωτική κίνηση είναι πολύ περιορισμένη.




Φρούτα και λαχανικά σαπίζουν σε χωράφια και θερμοκήπια, με τους παραγωγούς, τους αγρότες και τους εμπόρους να τονίζουν ότι η κατάσταση, πλέον, είναι οριακή για την επιβίωσή τους, ενώ αν συνεχιστεί η κατάσταση, το πρόβλημα είναι πιθανόν να μετακυλιστεί και στους καταναλωτές σε επίπεδο τιμών, αλλά και διαθεσιμότητας, αν και προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

*Φωτογραφία: Center TV