Μακάριος Λαζαρίδης: Στηρίζουμε έμπρακτα τους αγρότες. Οι αποζημιώσεις που αναλογούν στην Καβάλα

Το ποσό των 22 εκ. ευρώ εκταμιεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να καλυφθούν οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες-Πότε αρχίζει η καταβολή των χρημάτων

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη επισπεύδεται -ελέω και και των οικονομικών δυσκολιών τις οποίες επέφερε η εξάπλωση του κορονοϊού- η πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ προς τους πληγέντες αγρότες από το χαλάζι και τα έντονα καιρικά φαινόμενα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2019.

Το συνολικό ποσό το οποίο θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από καιρικά φαινόμενα με βάση τις σχετικές διατάξεις του ΕΛΓΑ ανέρχεται σε 22.001.409,27 ευρώ και η καταβολή του έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020.

Το παραπάνω ποσό καλύπτει πλήθος φυσικών καταστροφών τις οποίες υπέστησαν αγρότες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, ενώ στους αγρότες της Καβάλας αναλογεί το ποσό του 1.430.484,83 ευρώ.

Ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης, ανάρτησε την είδηση στο Twitter σχολιάζοντας πως «Στηρίζουμε έμπρακτα τους αγρότες μας. Στηρίζουμε δυναμικά τον πρωτογενή τομέα της Καβάλας, ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας».