Καβάλα: Μεγάλη η αγοραστική κίνηση σε όσα καταστήματα έχουν μείνει ανοιχτά

Την τιμητική τους είχαν τη Μεγάλη Παρασκευή κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ-Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, σχηματίστηκαν... ουρές από καταναλωτές και η κίνηση ήταν ίδια με το Πάσχα στην προ κορονοϊού εποχή

«Μένουμε Σπίτι» με ένα γεμάτο Πασχαλινό τραπέζι. Αυτό απέδειξαν οι Καβαλιώτες τη μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής 17 Απριλίου 2020, οι οποίοι, μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις συνέρρευσαν μαζικά σε καταστήματα τα οποία έχουν μείνει ανοιχτά για τις αγορές τους.

Οι… ουρές σε κάποια σούπερ μάρκετ θύμιζαν Πάσχα προ κορονοϊού εποχής, ενώ πολύ ικανοποιητική ήταν και η κατανάλωση στα κρεοπωλεία της πόλης, ακόμα και σε ολόκληρα κατσίκια. Η αιτία λογική, αλλά όχι προφανής: Φέτος οι περισσότεροι δεν θα πάνε για Πάσχα στο χωριό, με αποτέλεσμα να προμηθευτούν το κατσίκι από τα κρεοπωλεία της γειτονιάς, κάτι το οποίο δε συνέβαινε άλλες χρονιές κατά τις οποίες… δε μέναμε σπίτι.




Αρκετός κόσμος προσέτρεξε επίσης και στα ζαχαροπλαστεία, αλλά και στις κάβες, ενώ «ακολουθώντας» την καταναλωτική κίνηση, μεγάλη -για… καραντίνα- ήταν και η κίνηση στους δρόμους της πόλης.