Κορονοϊός: Χωρίς «πυξίδα» τα ταξίδια μέχρι και τα τέλη Μαΐου-Πώς θα ταξιδεύουν οι επιβάτες των αεροπλάνων [φωτογραφίες]

Τι είναι τα project Glassafe και Janus τα οποία μελετώνται για να εφαρμοστούν στα αεροπορικά ταξίδια-Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τους χώρους λατρείας και για τη Θεία Μετάληψη

Με φόντο το καλοκαίρι και τον Τουρισμό, το βλέμμα των επιστημόνων είναι στραμμένο και στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα ταξίδια. Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων το απόγευμα της Πέμπτης 23 Απριλίου 2020 για τον κορονοϊό ότι μέχρι και τα τέλη Μαΐου δεν υπάρχει κάποιο πλάνο όσον αφορά τα μέτρα προστασίας των ταξιδιωτών, αλλά και τα μέτρα τα οποία θα λαμβάνονται στα αεροδρόμια.

Οι αεροπορικές εταιρίες, όμως, ήδη αναζητούν λύσεις ώστε να γίνει η επανεκκίνηση των ταξιδιών μεν, με απόλυτη ασφάλεια δε και ο σχεδιαστικός οίκος Avio Interiors, παρουσίασε τις δικές του δημιουργίες για το θέμα αυτό.

Με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια των ταξιδιωτών, ο ιταλικός οίκος προτείνει πλαστικά κουβούκλια, τα οποία θα «κουμπώνουν» στις θέσεις των καθισμάτων, δημιουργώντας ένα προστατευόμενο περιβάλλον.

Τα δυο project ονομάζονται Glassafe και Janus (δείτε παρακάτω φωτογραφίες)

Αυτό είναι το Janus, το οποίο δημιουργεί ουσιαστικά μικρά «δωματιάκια» για κάθε επιβάτη
Αυτό είναι το Glassafe, με μεγαλύτερη ευελιξία
Το πλαστικό θα «κουμπώνει» στη θέση του επιβάτη και θα παρέχει ασφάλεια

Την ίδια ώρα, η Emirates ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που σκοπεύει να εφαρμόσει για την ασφάλεια και προστασία των επιβατών της.

Κενές θέσεις μεταξύ μεμονωμένων επιβατών ή οικογενειών και απαγόρευση αποσκευών στην καμπίνα είναι μερικά από τα μέτρα που θα λάβει η αεροπορική εταιρεία προκειμένου να περιορίσει την διάδοση του covid-19 αλλά και για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών της.

*Πηγή φωτογραφιών: newsbomb.gr

Τι θα γίνει με τους χώρους λατρείας

Όσον αφορά τις εκκλησίες και τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι ο ρόλος των επιστημόνων δεν άπτεται του τρόπου με τον οποίο θα εκφράζουν το θρησκευτικό τους καθήκον οι πιστοί όλων των θρησκειών, αλλά αφορά μόνο στην αποφυγή συνωστισμού, τονίζοντας πως ό,τι μέτρα θα ισχύουν στην καθημερινότητα των πολιτών, τα ίδια θα ισχύουν και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Όσον αφορά τη Θεία Μετάληψη, δεν έδωσε «κατευθυντήριες» γραμμές, επαναλαμβάνοντας ότι μοναδικός γνώμονας πρέπει να είναι η διασφάλιση της υγείας πιστών και Κληρικών.