Κορονοϊός: Οι προτάσεις της ΟΕΒΕ Καβάλας για την «επόμενη μέρα» στην Οικονομία

Συγκεκριμένη δέσμη μέτρων πρότεινε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θόδωρος Χατζηχρήστου στην τηλεδιάσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Απριλίου 2020 [διαβάστε σχετικά εδώ] με τη συμμέτοχη του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Eμπόρων Νομού Καβάλας Θόδωρου Χατζηχρήστου.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά την «επομένη μέρα» μετά τον κορονοϊό στην Περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Συζητήθηκε η κατάσταση της οικονομίας σε τοπικό επίπεδο και παρουσιαστήκαν προτάσεις για την ενδυνάμωση της.

Οι προτάσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας αλλά και για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που κατατέθηκαν από την Ομοσπονδία των ΕΒΕ ήταν οι εξής:

Για τις επιχειρήσεις

  1. Στελέχωση υπηρεσιών και εντατικοποίηση ελέγχων με το άνοιγμα των επιχειρήσεων για πάταξη του παρεμπορίου της παράνομης εργασίας και παράνομων δραστηριοτήτων.
  2. Ενεργοποίηση προγραμμάτων άμεσα μέσω του ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ όπως τα ΠΕΠ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από κονδύλια της Περιφέρειας.
  3. Ενίσχυση των δήμων οικονομικά με στόχο την κάλυψη των αιτημάτων μας για την απαλλαγή από τέλη.
  4. Ηλεκτρονική επιβολή έκδοσης οικοδομικών αδειών 1ης και 2ης κατηγορίας

Για τον Τουρισμό

  1. Αύξηση κονδυλίων σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ή παρόμοιου με μειωμένα κριτήρια με στόχο την αύξηση εγχώριου τουρισμού. Ακόμη και από την Περιφέρεια ανάλογο πρόγραμμα επιδότησης καταλυμάτων (voucher) από κονδύλια που ήταν για εκδηλώσεις και τουρισμό με άμεσο σχεδιασμό για την ενίσχυση της τουριστικής περιόδου.
  2. Ενίσχυση κέντρων υγείας για καλύτερη  ασφάλεια εν όψει τουριστικής περιόδου.
  3. Εφοδιασμός με διαγνωστικά τεστ σε όλα τα σημεία εισόδων στην Περιφερεια από το εξωτερικό για ασφαλή διαμονή των τουριστών με τους κατοίκους.
  4. Ενημέρωση για το πρόγραμμα ψεκασμών καταπολέμησης των κουνουπιών.