Καβάλα: «Ζεσταίνεται» η αγορά στην εποχή χωρίς… μήνυμα στο 13033 [φωτογραφίες]

Οι καταναλωτές μπήκαν στα καταστήματα τα οποία ήταν ανοιχτά με... έμφαση στα μπαρμπέρικα και στα κομμωτήρια, περιμένοντας την ολική άρση των περιορισμών-Κυριαρχούσαν στους δρόμους οι σκούπες, οι ανακατατάξεις στα τραπεζοκαθίσματα και οι... μάσκες

«Ζεσταίνεται» η αγορά της Καβάλας, κυρίως σε επίπεδο προετοιμασιών, λίγες ώρες μετά το πρώτο «πακέτο» της άρσης των περιορισμών και των μέτρων λόγω κορονοϊού.

Την «τιμητική» τους είχαν τα μπαρμπέρικα, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα καταστήματα με αθλητικά είδη, ήτοι οι πρώτες επιχειρήσεις οι οποίες άνοιξαν.

Η κίνηση στους δρόμους της πόλης αρκετά μεγάλη τόσο τη Δευτέρα 4 όσο και την Τρίτη 5 Μαΐου 2020, ειδικά μετά τις 12:00 το μεσημέρι, ελέω και του καλού καιρού, ωστόσο δεν μπορούμε να μιλάμε για καταναλωτική κίνηση, εφόσον το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς παραμένει κλειστό, ενώ δεν έλειψαν οι ουρές στις τράπεζες ούτε στην εποχή χωρίς… μήνυμα στο 13033.

Όσον αφορά τα κύρια γνωρίσματα της αγοράς λίγο πριν την ολική άρση των περιορισμών, ήταν το καθάρισμα και η απολύμανση των κλειστών, προς το παρόν, καταστημάτων, αλλά και οι δια νόμου ανακατατάξεις των τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Ωστόσο, μία ήταν η βασική εικόνα από την οποία διέπονταν η πόλη: Οι μάσκες. Εργαζόμενοι σε ταχυφαγεία και σούπερ μάρκετ, κουρείς και αισθητικοί, επαγγελματίες οδηγοί και κυρίως οι πολίτες -πεζοί και οδηγοί- φορούσαν παντού μάσκες, εντός και εκτός κλειστών χώρων. Υπερβολή ή… πρακτικότητα, καθώς το βάλε-βγάλε καταντάει κουραστικό…