Βουλιάζουν τα τρακτέρ στα Τενάγη των Φιλίππων και μαζί τους η παραγωγή και οι ελπίδες των αγροτών [φωτογραφίες]

Τα νερά υποχώρησαν, αλλά οι αγρότες παλεύουν με τις λάσπες και τα Τενάγη παραμένουν άσπαρτα, τη στιγμή που έπρεπε ήδη να ραντίζουν-Απογοήτευση των αγροτών από τις επίσης... άσπαρτες υποσχέσεις των ιθυνόντων

Μπορεί τα νερά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις να υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο τα Τενάγη των Φιλίππων παραμένουν άσπαρτα και… απροσπέλαστα, ακόμη και από τα τρακτέρ, τα οποία βουλιάζουν σε σημεία με συσσωρευμένα ύδατα και λάσπες (βλ. φωτογραφίες).

Οι αγρότες θα έπρεπε να ραντίζουν και αντί αυτού παλεύουν για τα αυτονόητα, για να «στρώσουν» τον βούρκο και να… απεγκλωβίσουν τα τρακτέρ τους, με τη σπορά να παίρνει (για άλλη μια χρονιά) μεγάλη παράταση.




Το μόνο που… φυτρώνει στα χωράφια πάντως είναι η απογοήτευση και η οργή των αγροτών από τη «σπορά» των υποσχέσεων των ιθυνόντων από τα πιο απλά -ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο θα «έστρωνε» τα σημεία τα οποία έχουν πρόβλημα- μέχρι και τα πιο σύνθετα, τη μόνιμη λύση στο πρόβλημα των Τεναγών και πλέον δεν περιμένουν απαντήσεις και υποσχέσεις, αλλά μόνον πράξεις.