Μάρκος Δέμπας σε λογιστές Καβάλας: Δεν κατανοώ το πνεύμα της επιστολής σας…

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας απαντά στον Σύλλογο Λογιστών-Φοροτεχνικών για τις πιεστικές προθεσμίες των αιτήσεων για το 12% - Χαρακτηρίζει «άσκοπο» το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι λογιστές

Φανερά ενοχλημένος φαίνεται πως είναι ο Μάρκος Δέμπας από την επιστολή που έλαβε από τον Σύλλογο Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Καβάλας και όπου ζητείται από το Επιμελητήριο, ως φορέα, να φροντίσει να δοθεί παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων των επιχειρήσεων-δικαιούχων της επιδότησης κόστους μισθοδοσίας 4% και 12% προς τον ΟΑΕΔ πέραν της 25ης Μαΐου 2020.

Η επιστολή των λογιστών της Καβάλας η οποία δόθηκε και στη δημοσιότητα [διαβάστε την εδώ] χαρακτηρίζεται ως μια «άσκοπη» κίνηση από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ο οποίος επισημαίνει ότι «όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-απάντησης Δέμπα στον Σύλλογο Λογιστών-Φοροτεχνικών.

Δεν κατανοώ το πνεύμα της επιστολής σας…

«Με πολύ προσοχή και μετά από τις Νομικές εκτιμήσεις και εισηγήσεις προς τα Επιμελητήρια, ενημερώσαμε τάχιστα τα μέλη μας-επιλέξιμες επιχειρήσεις, για την άμεση υποβολή αιτημάτων επιδότησης καταβολής του 12 % ή 4% για την περίοδο 2016 – 2019 και μέχρι την 25η Μαΐου 2020 προς τα αρμόδια γραφεία του ΟΑΕΔ.

Δεν κατανοώ το πνεύμα της επιστολής σας προς τα Επιμελητήριο που είμαστε ο Φορέας, που τόσα χρόνια είναι γνωστό σε όλους, πως διεκδικεί με πείσμα, για τις επιχειρήσεις μας, να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ, με συνεχείς παρεμβάσεις και νομική υποστήριξη και για την καταβολή των απαιτήσεων από το 2010 αλλά και με ασφυκτική πίεση στα αρμόδια Υπουργεία, για τη συνέχιση του μέτρου της επιδότησης.

Γνωρίζουμε τον όγκο δουλειάς που έχετε αυτό το διάστημα και το κατανοούμε. Δεν ευθύνεται πάντως το Επιμελητήριο Καβάλας για αυτό, όπως και για το ότι άλλη μια επιπλέον δουλειά προκύπτει ξαφνικά, πολύ πιεστικά προς τα λογιστικά γραφεία, αλλά προς όφελος των επιχειρήσεων.

Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε συνεννόηση με τα γραφεία του ΟΑΕΔ προκειμένου να παραλάβουν τις αιτήσεις ακόμη και με email, καθώς και με ταχυμεταφορική παράδοση για άμεση πρωτοκόλληση.

Χρόνια παλεύουμε για την πληρωμή των οφειλών και για την συνέχιση του μέτρου, εφόσον προκύπτει αυτή η ευκαιρία, ως οφείλαμε ενημερώσαμε άμεσα τα μέλη μας. Αυτό έπρεπε να πράξουμε σεβόμενοι την αγωνία των επιχειρήσεων.

Θα ήταν προτιμότερο επομένως με αγαστή συνεργασία μεταξύ μας να λύνουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα και όχι μέσω άσκοπων δελτίων τύπου.

Είμαστε από την ίδια πλευρά και πάντα με μοναδικό στόχο την προστασία των επιχειρήσεων μας και την πρόοδο του τόπου μας».