Κορονοϊός: «Βροχή» ελέγχων και πρόστιμα στην αγορά της Καβάλας

Στο κέντρο της πόλης ελέγχθηκε αν τηρούνται οι οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων αναφορικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου ιού

Κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας βρέθηκε την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 στην αγορά της Καβάλας διενεργώντας ελέγχους σε πολλά εμπορικά καταστήματα του κέντρου και διαπιστώνοντας, σε αρκετές περιπτώσεις, ουκ ολίγες «παρατυπίες» σε σχέση με την τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν «αυτοψία» σε μικρά αλλά και σε μεγαλύτερα καταστήματα της Καβάλας, ελέγχοντας αν τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ πωλητών και πελατών, αν τηρείται το όριο πελατών ανά τμ., αν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση όπως αυτή προβλέπεται από τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, αν «εκτίθενται» προϊόντα «δοκιμαστικά» που δεν προβλέπεται κ.ά.




Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις εκείνες που το κλιμάκιο βρήκε «παρατυπίες» με τους υπαλλήλους να συμπληρώνουν και να επιδίδουν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων την έκθεσή τους.

Το ύψος των προστίμων που, ανά περίπτωση, πρόκειται να επιβληθούν είναι άγνωστο. Όπως δήλωσαν οι ελεγκτές στους άμεσα ενδιαφερόμενους καταστηματάρχες, οι εκθέσεις τους θα διαβιβαστούν αρμοδίως και το Υπουργείο θα επιβάλλει τα πρόστιμα που κυμαίνονται από 5.000 έως… 100.000 ευρώ!