Την «επαναφορά» της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας-Θάσου ζητούν από τον υπουργό οι Επαγγελματίες

Επιστολή της Διοίκησης της ΟΕΒΕ Καβάλας προς τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη

Μετά και την άρση από τις 25 Μαΐου 2020 του περιοριστικού μέτρου της μετάβασης μη μονίμων κατοίκων στα νησιά της Ελλάδας, θα πρέπει να «αποκατασταθεί» και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας-Θάσου που έχει «κοπεί» εντελώς εδώ και πάνω από δύο μήνες, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Νομού Καβάλας.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη η Διοίκηση της ΟΕΒΕΚ ζητά να αποκατασταθεί η «κανονικότητα» και σε αυτό το κομμάτι των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών έτσι ώστε να πάψει να υφίσταται η επιβάρυνση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής ΟΕΒΕ σε Πλακιωτάκη.

«Κύριε Υπουργέ,
Έχοντας ήδη αποδείξει με τις ενέργειές σας στο περσινό περιστατικό της Σαμοθράκης την ευσυνειδησία σας, όπου με τις άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις σας λύθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει, ζητάμε την βοήθειά σας ώστε να λυθεί και το παρόν πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο.

Λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του covid-19 σταμάτησε η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το νησί της Θάσου. Ζητάμε την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλας-Θάσου, τώρα πλέον που η σύνδεση με τα νησιά επανέρχεται στη πρότερη κανονικότητα, στη συχνότητα που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια κατά την καλοκαιρινή περίοδο δίνοντας έτσι μια ανάσα στη τοπική οικονομία, το εμπόριο και τον τουρισμό που τόσο έχει πληγεί τους τελευταίους μήνες.

Επίσης λάβετε υπόψη σας το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με την απομάκρυνση των 2/3 των κατοίκων του νησιού από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας . Παράλληλα για όλους τους κατοίκους του νησιού αυξάνεται το κόστος μεταφοράς τους προς την πρωτεύουσα της Π.Ε. Καβάλας με το προσωπικό τους όχημα, από και προς το νησί, διότι επιβαρύνονται με την επιπλέον χιλιομετρική απόσταση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι επιβεβλημένη η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλας-Θάσου και προς αυτή τη κατεύθυνση αναμένουμε να είναι οι ενέργειές σας.

Εκ της Διοικήσεως