Υπουργείο Υγείας: Ενιαίο υγειονομικό πρωτόκολλο για όλα τα νησιά

Τι περιλαμβάνει το ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για τη νησιωτική χώρα και πότε θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας

«Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις υγειονομικές συνθήκες, έτσι ώστε με ασφάλεια ο κόσμος να επιστρέψει στην εργασία του και να έχουμε και τουρισμό», επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται, όπως βλέπετε, λελογισμένα, με κανόνες. Με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και αυτήν τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με την κοινωνία, θέλουμε να τη συνεχίσουμε και να την ενδυναμώσουμε».

Ο Β. Κικίλιας μίλησε επίσης για ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά, το οποίο, όπως είπε, θα ανακοινώσει αναλυτικά τις προσεχείς ημέρες το υπουργείο Υγείας. «Όπως αντιμετωπίσαμε τον κορονοϊό τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι», ανέφερε ο υπουργός.

Τι περιλαμβάνει το ενιαίο σύστημα διαχείρισης

  • Ενδυνάμωση και διασύνδεση όλων των δομών υγείας, νοσοκομείων, κέντρων υγείας, περιφερειακών ιατρείων
  • Επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς σε όλα τα νησιά
  • 687 επιπλέον προσλήψεις υγειονομικών στα νησιά από 1.100 εγκρίσεις που αναμένεται να δρομολογηθούν
  • Επιπλέον διαγνωστικά τεστ και ένα σχέδιο διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα, υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ
  • Περαιτέρω εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας από τον ΕΟΔΥ

«Οι επιστήμονες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μας λένε ότι θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και τόνισε πως «το ύψος του κύματος και την έντασή του, το αν θα μεταλλαχθεί ή όχι ο ιός και πώς αυτό θα έρθει στη χώρα μας έναντι άλλων χωρών αυτό μένει να το δούμε. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να ετοιμάσω το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλα τα σενάρια».

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ