Επιμελητήριο Καβάλας: Ασάφειες στα πρωτόκολλα λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων

Επιστολή Δέμπα στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού - Ζητά διευκρινίσεις ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου

Διευκρινίσεις αναφορικά με τον ρόλο των Επιμελητηρίων στο κομμάτι της υποχρεωτικής εκπαίδευσης των τουριστικών επιχειρήσεων-μελών τους ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού ζητά το Επιμελητήριο Καβάλας.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Εμμανουήλ Κόνσολα η οποία κοινοποιείται στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων αλλά και στους βουλευτές της Καβάλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας ζητά να αποσαφηνιστούν σειρά λεπτομερειών στα υγειονομικά πρωτόκολλα έτσι ώστε το ΕΒΕ να μπορέσει να βοηθήσει τα μέλη του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής Δέμπα σε Θεοχάρη-Κόνσολα.

Πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τα μέλη μας;

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Τα Επιμελητήριά της χώρας έχουν ως καταστατικό σκοπό, την υποστήριξη των επιχειρήσεων μελών τους, σε κάθε ανάγκη που προκύπτει ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργούν ανταγωνιστικά και βιώσιμα. Από τον Μάρτιο του 2020, προσπαθούμε με κάθε μέσο να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και πληροφόρηση στα μέλη μας τα οποία προέρχονται από διάφορους κλάδους, οι περισσότεροι εκ των οποίων οδηγήθηκαν σε περιορισμό δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας COVID-19.

Σήμερα, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι στον τουρισμό, που αποτελεί καταλύτη για την ελληνική οικονομία. Είναι φανερό πως στο χώρο του τουρισμού, οι επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19 επιβάλλουν μία σειρά μέτρων, ώστε να επιτευχθεί η ασφαλή και ομαλή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Παρά τις προσπάθειές μας να στηρίξουμε τα μέλη μας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μία ασάφεια στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι υποχρεώσεις των τουριστικών καταλυμάτων και πραγματικά, ενώ σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις των υπουργείων, είμαστε αρμόδιοι ως Επιμελητήρια για τη στήριξη των μελών μας, δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο το πώς αυτό θα το πραγματοποιήσουμε.

Παρακαλούμε άμεσα να μας προσδιορίσετε, τι ενέργειες απαιτούνται για την υλοποίηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τα Επιμελητήριά μας. Πώς θα πραγματοποιείται η έγκριση του εκπαιδευτικού υλικού από το Υπουργείου Τουρισμού;

Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση επίλυση των ανωτέρω ώστε να προχωρήσουμε στο έργο μας και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας».