Η Θάσος ετοιμάστηκε και περιμένει, αλλά αρκεί μόνον αυτό;

Καρτερικότητα, προβληματισμός, αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία από τους επαγγελματίες του Τουρισμού στο νησί, το οποίο βιώνει φέτος μια ιδιότυπη κατάσταση λόγω κορονοϊού και των «παρεπομένων» του

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, ημέρα επίσημου «καλωσορίσματος» των τουριστών στην Ελλάδα, σε ένα θολό τοπίο, όπου ανοίγουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία, αλλά όχι όλες οι είσοδοι στη χώρα, για την Τουρκία υπάρχει ακόμη απαγορευτικό, ενώ κάθε χώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη διαδικασία των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τη στιγμή, μάλιστα, όπου τα κρούσματα κορονοϊού στα Βαλκάνια αυξάνονται.

Στη Θάσο, την αιχμή του τουριστικού προϊόντος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι επαγγελματίες του Τουρισμού δείχνουν έτοιμοι σε όλα, τουλάχιστον όσοι είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν, καθώς κάποια καταλύματα έδωσαν ραντεβού για το 2021. Όμως δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι αποκλειστικά στα χέρια τους.

Μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπου υπήρξε μια κινητικότητα εκ των έσω, οι Θάσιοι επαγγελματίες αναθάρρησαν και υιοθέτησαν μια νεόδμητη ελπίδα ότι ο εσωτερικός τουρισμός μπορεί να σώσει μέρος της κατάστασης, επενδύοντας, μάλιστα και ανακαινίζοντας τις επιχειρήσεις τους, συν τις υγειονομικές προετοιμασίες, αλλά και πάλι, ξέρουν ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα φέτος, αν δεν υπάρξει «εισροή» τουριστών.

Αναπόφευκτη η προσμονή κινήτρων από το κεντρικό κράτος την εν λόγω συγκυρία, όπως και η εφαρμογή του «Συν Πολιτεία και κίνητρα κίνει», καθώς πολλοί Έλληνες τουρίστες θέλουν να πάνε διακοπές, αλλά περιμένουν καλύτερη τιμολογιακή πολιτική, στο μέτρο του δυνατού από την πλευρά των επαγγελματιών.

Οψόμεθα… Το καλοκαίρι είναι μπροστά.

*Φωτογραφίες: Θανάσης Σοφιανός