Με απόφαση Πλακιωτάκη τροποποιείται η χερσαία ζώνη του λιμανιού της Καβάλας

Τι προβλέπει για την Καβάλα η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Με αποφάσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη τροποποιούνται και επανακαθορίζονται, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις, οι χερσαίες ζώνες των λιμένων Καμαριώτισσας της Σαμοθράκης, Καβάλας και Κέρκυρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης, «με την τροποποίηση των χερσαίων ζωνών του λιμένα Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη, αλλά και στα λιμάνια της Καβάλας και της Κέρκυρας επιλύονται προβλήματα που για χρόνια απασχολούσαν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες και στα οποία δεν είχαν δοθεί ποτέ λύσεις».

«Τώρα», συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης, «τα λιμάνια της Σαμοθράκης, της Καβάλας και της Κέρκυρας μπορούν πλέον να σχεδιάσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα masterplan. Σύντομα πρόσθεσε θα ακολουθήσει η τροποποίηση χερσαίων ζωνών και σε άλλα λιμάνια της χώρας, προς όφελος τόσο των οργανισμών λιμένων, όσο και των τοπικών κοινωνιών».

Ειδικότερα για το Λιμάνι Καβάλας η υπουργική απόφαση προβλέπει

  • Αποχαρακτηρίζεται το σύνολο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα που περικλείεται από την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (Ναυπηγείο), έκτασης 10.785,92 τ.μ.
  • Αποχαρακτηρίζεται τμήμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καβάλας
  • Επανακαθορίζονται τα όρια της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» έκτασης 127.081,79 τ.μ.