«Εκεί που σμίγει το βουνό με τη θάλασσα»: Ακόμη ένα αφιέρωμα στο νησί της Θάσου

Ποια χαρακτηριστικά της Θάσου ξεχωρίζει το exploringgreece.tv και γιατί «η εμπειρία από το συγκεκριμένο νησί θα σου μείνει αξέχαστη και θα απορείς γιατί τόσα χρόνια δεν είχες περάσει εκεί τις διακοπές σου»

Εκτός από τα βλέμματα «τραβάει» και τα τουριστικά αφιερώματα. Ο λόγος για το νησί της Θάσου, με το exploringgreece.tv αυτήν τη φορά να εξηγεί γιατί «η εμπειρία από το συγκεκριμένο νησί θα σου μείνει αξέχαστη και θα απορείς γιατί τόσα χρόνια δεν είχες περάσει εκεί τις διακοπές σου».

Αναλυτικά το αφιέρωμα

Το νησί που συνδυάζει βουνό και θάλασσα μισή ώρα από τη στεριά

Καταπράσινες πλαγιές και καταγάλανες παραλίες. Αμμουδερές ακτές αλλά και μονοπάτια που σε οδηγούν σε άγρια φύση. Πλούσια γαστρονομία και φιλόξενοι κάτοικοι. Και όλα αυτά μισή ώρα από τη στεριά. Ένα νησί που συνδυάζει βουνό και θάλασσα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, πολύ αρμονικό με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η Θάσος είναι αυτό το νησί που θα σε καθηλώσει από την πρώτη στιγμή. Θα σε κάνει να επιστρέφεις πάντα με την πρώτη ευκαιρία.

Θάσος, το νησί που συνδυάζει βουνό και θάλασσα

Η Θάσος είναι το νησί που θα επιλέξεις αν λατρεύεις το βουνό αλλά το καλοκαίρι θες να κάνεις τις βουτιές με θέα αυτό. Πρόκειται για ένα νησί που συνδυάζει το πράσινο με δύο τρόπους. Αφενός με τα καταπράσινα τοπία του βουνού της, αφετέρου με τα γαλαζοπράσινα νερά που έχουν οι παραλίες της. Εκεί που η αύρα της θάλασσας συναντά την μυρωδιά από τα πεύκα. Κι αυτό γιατί τα δέντρα φτάνουν ως τη θάλασσα. Τι πιο ειδυλλιακό από αυτό;

Τι θα δεις στο πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνα από τον Λιμένα, εκεί που χτυπάει ουσιαστικά η καρδιά αυτού του πανέμορφου νησιού. Πρόκειται για την πρωτεύουσα της Θάσου που σε προετοιμάζει για την ομορφιά που θα αντικρίσεις στο νησί γενικότερα. Ο Λιμένας έχει το προνόμιο να συνδυάζει αυτό για το οποίο ακριβώς καμαρώνει η Θάσος. Από τη μία είναι το πευκοδάσος με την πυκνή του βλάστηση και το σπάνιο οικοσύστημα. Από την άλλη οι πεντακάθαρες θάλασσες στις οποίες αντικατοπτρίζεται και το χρώμα του βουνού.

Αν επιλέξεις τον Λιμένα για τη διαμονή σου δε θα χάσεις. Μια ζωντανή πρωτεύουσα που έχει απ’ όλα. Θα περπατήσεις στα γραφικά καλντερίμια και θα σταθείς σίγουρα σε ένα από τα μαγαζάκια για καφέ ή και φρέσκο ψάρι. Θα βρεις δωμάτια για όλα τα γούστα και θα απολαύσεις μια ευχάριστη διαμονή σε ένα από τα πιο καθαρά νησιά του Αιγαίου.

Ένα ακόμη μέρος που πρέπει να επισκεφτείς στη Θάσο είναι η Αλυκή. Μια μοναδικής ομορφιάς περιοχή με δυο μικρές ακτές. Εκεί βρίσκεται και ο φημισμένος αρχαιολογικός χώρος της Θάσου με πολλά μνημεία και λατομεία που λειτουργούσαν στο νησί από τον 6ο π.X. έως και τον 6ο μ.X. αιώνα.

Και βέβαια αυτό που δε γίνεται να χάσεις με τίποτα είναι το «Δάκρυ της Αφροδίτης». Μια φυσική πισίνα που δημιουργεί ένα απόκοσμπο σκηνικό. Στην πραγματικότητα είναι ένα ιδιαίτερο γεωλογικό φαινόμενο κατά το οποίο το νερό της θάλασσας εγκλωβίζεται σε μια «πισίνα» που δημιουργείται από ένα κυκλικό βράχο. Η Γκιόλα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα σχηματίστηκε μέσα στους αιώνες από τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους που την περικυκλώνουν.

Οι παραλίες της Θάσου με τα κρυστάλλινα νερά

Για τις παραλίες της Θάσου τι άλλο να πει κανείς; Σίγουρα οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό με σιγουριά. Οι περισσότερες παραλίες έχουν ψιλή άμμο και είναι ρηχές. Στις περισσότερες τα δέντρα όπως πεύκα και ελιές ακουμπούν κυριολεκτικά στο νερό. Αποτελούν, δε λόγω της μορφολογίας τους είναι ιδανικές για οικογένειες με παιδιά. Ωστόσο, στο νησί θα βρεις και ακτές με πιο βαθιά νερά για εξερεύνηση του βυθού.

Εμείς έχουμε ξεχωρίσει τον Παράδεισο και τη Χρυσή Αμμουδιά. Ο Παράδεισος είναι κυριολεκτικά όνομα και πράγμα. Η χρυσή άμμος της παραλίας και το πευκοδάσος της περιοχής δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο που δε θα βρεις εύκολα αλλού.

Πώς θα πας στη Θάσο

Η Θάσος είναι λιγότερο από δυόμιση ώρες μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Από την Καβάλα το νησί είναι μόλις μισή ώρα μακριά και έχει πολύ συχνά δρομολόγια με τα ferry boats. Η εμπειρία από το συγκεκριμένο νησί θα σου μείνει αξέχαστη και θα απορείς γιατί τόσα χρόνια δεν είχες περάσει εκεί τις διακοπές σου.

*Πηγή: exploringgreece.tv Φωτογραφία: Θανάσης Σοφιανός