Κορονοϊος: Στο αεροδρόμιο της Καβάλας ο Νίκος Χαρδαλιάς [φωτογραφίες]

Ευρεία σύσκεψη φορέων υπό τον υφυπουργό και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ενόψει του «ανοίγματος» στις πτήσεις εξωτερικών την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα 18 αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από την 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού και προκειμένου να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές, ο υφυπουγός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αφίχθη στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2020 στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκε στο «Μέγας Αλέξανδρος» ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος. Ευθύς αμέσως ξεκίνησε σύσκεψη φορέων με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας του αεροδρομίου, δεδομένου ότι ο κ. Χαρδαλιάς, μόλις δύο ώρες μετά, στις 12:00, θα έπρεπε να βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Σκιάθου!

Φωτογραφία: Γιάννης Κομνηνός

Στη σύσκεψη, τον Δήμο Καβάλας εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Χριστίνα Ταβουλτσίδου.

Φωτογραφία: Γιάννης Κομνηνός

Υπενθυμίζεται ότι για όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου, την ευθύνη θα έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού.