Στην κορυφή της Ευρώπης διακρατικό έργο του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

To «Certour II: For Better SME Management» ήταν ένα από τα δύο έργα που ξεχώρισαν, ανάμεσα σε 200, απ’ όλη την Ευρώπη ως άριστη πρακτική στον τομέα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα»

Ως κορυφαίο στην Ευρώπη αναδείχθηκε το διακρατικό έργο στο οποίο ηγείται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας με την ονομασία «Certour II: For Better SME Management».

Συγκεκριμένα, το CERTOUR II αξιολογήθηκε μεταξύ 200 περίπου διακρατικών έργων από όλη την Ευρώπη ως ένα από τα δύο έργα που αποτελούν άριστες πρακτικές στον τομέα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα». Για το λόγο αυτό παρουσιάστηκε σε διεθνές ειδικό διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου 2020.

Το έργο CERTOUR II χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας» και υλοποιείται από διακρατική ομάδα στην οποία συμμετέχουν οργανισμοί από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, την Αρμενία και την Τουρκία με επικεφαλής το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει και ο Δήμος Ξάνθης. Η υλοποίησή του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2021.

Σκοπός του είναι η υποστήριξη τουριστικών επιχειρήσεων για τη βελτίωση της διοικητικής τους ικανότητας και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών. Στο έργο συμμετέχουν συνολικά 100 τουριστικές επιχειρήσεις από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, 20 από τις οποίες είναι από τους νομούς Καβάλας και Ξάνθης.

Μετά τη διάκριση του έργου ως άριστη πρακτική στην Ευρώπη, τόσο η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας διά του Προέδρου της Απόστολου Παυλίδη όσο και η εταιρεία Οργανοτεχνική Α.Ε. διά του συντονιστή του έργου Γιώργου Σταμπουλή, δήλωσαν την ικανοποίηση και τη δέσμευσή τους για την ολοκλήρωση του έργου με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι νέο έργο που συμπληρώνει το CERTOUR II ήδη εγκρίθηκε για χρηματοδότηση και η υλοποίησή του αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες μέρες του Ιουλίου 2020. Το νέο έργο έχει τίτλο «EXCELTOUR» και ο σκοπός του είναι η προώθηση της επιχειρηματικής αριστείας στον τουριστικό κλάδο.