Δήμος Παγγαίου: «Καμπάνα» σε παραλία για υπέρβαση του αριθμού ατόμων και… ξαπλωστρών

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διενήργησε το περασμένο Σαββατοκύριακο ελέγχους σε τρεις οργανωμένες παραλίες της Αττικής και μία της Καβάλας με δεδομένοι-«Έπεσε» πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας για 15 μέρες

Κατά το διάστημα 26-28 Ιουνίου 2020, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σε συνεργασία με αστυνομικούς Ελληνική Αστυνομία και σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, διενήργησε ελέγχους σε 21 Δήμους σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του SARS-CoV-2.

Ελέγχθηκαν συνολικά 211 σημεία ενδιαφέροντος (παραλίες-beach bar, γυμναστήρια και Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος) στα 26 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 12,32%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 111.450 ευρώ, κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας. Επίσης επιβλήθηκε η κύρωση της αναστολής λειτουργίας για διάστημα 15-75 ημερών σε 9 περιπτώσεις.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού διενήργησε ελέγχους σε τρεις οργανωμένες παραλίες της Αττικής και μία της Καβάλας και συγκεκριμένα του Δήμου Παγγαίου, δεδομένου ότι λόγω εποχής αποτελούν προορισμό που επιλέγει αρκετά μεγάλο ποσοστό των πολιτών.

Κατά τον σχετικό έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε οργανωμένη παραλία του Δήμου Παγγαίου, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση του αριθμού ατόμων και ξαπλωστρών υπό των ομπρελών (άνω των δύο).