Επιμελητήριο Καβάλας προς 5 Υπουργεία: Πείτε μας τουλάχιστον, γιατί κλείνετε τα σύνορα;

Επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τη σημαντική συνοριακή πύλη της Νυμφαίας  

Την έντονη δυσαρέσκεια του για το κλείσιμο της συνοριακής πύλης της Νυμφαίας, εκφράζει με επιστολή που έστειλε προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Εξωτερικών, το Επιμελητήριο της Καβάλας. Στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Μάρκο Δέμπα επισημαίνεται η έκπληξη του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής από το ξαφνικό «λουκέτο» των συνόρων, χωρίς μάλιστα να προηγηθεί κάποια ενημέρωση και τονίζεται ότι η συγκεκριμένη είσοδος αποτελεί την κυριότερη πύλη εισόδου των Ρουμάνων, κυρίως τουριστών.

Το Επιμελητήριο της Καβάλας εκφράζει το παράπονο του γιατί από τη μια μεριά η Πολιτεία καλεί τους επιχειρηματίες να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους και από την άλλη τους βάζει τόσα εμπόδια.

Ακολουθεί η επιστολή του Επιμελητηρίου Καβάλας στα 5 Υπουργεία

«Από τη μια μας παροτρύνεται να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας και από την άλλη κλείνετε τα σύνορα στους τουρίστες»

«Αξιότιμοι Κύριοι. Με μεγάλη μας έκπληξη, ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί, για την ξαφνική απόφαση σας για κλείσιμο της σημαντικής πύλης εισόδου της Νυμφαίας, χωρίς προηγούμενη όπως θα οφείλατε ενημέρωση.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη πύλη εισόδου, κυρίως για τους Ρουμάνους τουρίστες, που έρχονται στην χώρα μας, και δυστυχώς με αυτή σας την απόφαση, καταδικάζετε την περιοχή μας σε μαρασμό.

Η πύλη λειτουργούσε κανονικά από την 15η Ιουνίου 2020, όταν και ξανά άνοιξε, χωρίς προβλήματα, και διερωτόμαστε επομένως τι άλλαξε ξαφνικά και λάβατε αυτή την απόφαση.

Γιατί δεν ενημερώνετε τα Επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις του τουρισμού για αυτό το οποίο πράξατε;

Από την μια, μας παροτρύνετε να ανοίξουν οι επιχειρήσεις μας, να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, καθώς και οι χώροι εστίασης και από την άλλη κλείνετε τις πύλες εισόδου, όπου αναμένονται χιλιάδες τουρίστες το επόμενο διάστημα.

Και γιατί γίνεται σήμερα αυτή η κίνηση σας, που ουσιαστικά ανοίγουν και τα αεροδρόμια της χώρας, ανοίγει ο τουρισμός και δυστυχώς με αυτή την απόφαση σας, ακυρώνονται κρατήσεις και χτυπάτε ανεπανόρθωτα την τοπική οικονομία και κοινωνία;

Ενημερώστε τουλάχιστον για τους λόγους που γίνεται αυτή η ενέργεια, προκειμένου εάν μπορεί η Επιμελητηριακή και επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής, σε έλλειψη πόρων στήριξης της υποδομής στις πύλες εισόδου, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση χρειαστεί.

Πιστεύουμε, άμεσα να πάρετε πίσω αυτή την απόφαση, αλλιώς πάρετε άλλη μια απόφαση, για κλείσιμο και του επιχειρείν στην περιοχή μας».