ΟΕΒΕ Καβάλας: Χαριστικό πλήγμα για τις επιχειρήσεις η απαγόρευση διέλευσης Βαλκάνιων τουριστών

Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων που καλεί τους αρμόδιους να αναιρέσουν την απόφαση για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών Νυμφαίας, Ορμενίου και Εξοχής

Στο ρυθμό των έντονων αντιδράσεων των παραγόντων της αγοράς για την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τους συνοριακούς σταθμούς της Νυμφαίας, του Ορμένιου και της Εξοχής, προκαλώντας έτσι σοβαρότατα προβλήματα στις επιχειρήσεις, λόγω της δραματικής μείωσης της τουριστικής κίνησης, μπαίνει και η ΟΕΒΕ Καβάλας. Μετά το Επιμελητήριο της Καβάλας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, με επιστολή της δηλώνει ξαφνιασμένη από τις εξελίξεις και παρακαλεί τους ιθύνοντες να πράξουν αυτό που πρέπει για να αναιρεθεί η σχετική απόφαση.

Ακολουθεί η επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Εμπόρων Καβάλας.

«Αναιρέστε την απόφαση για να επιστρέψουμε σε μια λιγότερο αβέβαιη και περισσότερο ομαλή πραγματικότητα»

«Ξαφνιασμένοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις επιπτώσεις από την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τη διέλευση των ταξιδιωτών στη χώρα μας από τους συνοριακούς σταθμούς της Νυμφαίας, του Ορμένιου και της Εξοχής, διατηρώντας μόνο ανοιχτό τον σταθμό του Προμαχώνα. Μειώνεται  έτσι δραματικά  ο αριθμός των τουριστών στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τουρίστες οι οποίοι θα έδιναν πνοή στη βαριά χτυπημένη οικονομία της Περιφέρειας και οδηγούν στην απομόνωσή της.

Ειδικότερα, και αφού είχαν γίνει υπέρμετρες προσπάθειες για την αύξηση του οδικού τουρισμού στη περιοχή της Καβάλας και της Θάσου έστω και την τελευταία στιγμή ώστε να διασωθούν οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό σε μια αβέβαιη τουριστική περίοδο, η απαγόρευση της διέλευσης των τουριστών από τα Βαλκάνια (κυρίως Ρουμάνοι και Βούλγαροι) δίνει το χαριστικό πλήγμα στις εν λόγω επιχειρήσεις.

Παρακαλούμε λοιπόν άμεσα για τις όποιες ενέργειές σας που θα οδηγήσουν στην αναίρεση της απόφασης ώστε να επιστρέψουμε σε μια λιγότερο αβέβαιη και περισσότερο ομαλή πραγματικότητα».