Επαγγελματοβιοτέχνες ΑΜ-Θ σε Μητσοτάκη: Βγάλτε την Περιφέρειά μας από την «καραντίνα»!

«Η ζημιά είναι ολική και ανεπανόρθωτη»: Κοινή επιστολή των Ομοσπονδιών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και των Σερρών προς τον Πρωθυπουργό με αγωνιώδη έκκληση να «ανοίξουν» άμεσα οι συνοριακοί σταθμοί

Να ανοίξουν άμεσα οι συνοριακοί σταθμοί Εξοχής, Νυμφαίας και Ορμένιου ζητούν με κοινή επιστολή τους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και αυτή των Σερρών, κάνοντας λόγο για μια άτυπη «καραντίνα» που οδηγεί σε… σκέψεις.

Στην επιστολή τους οι ΟΕΒΕ κάνουν λόγο για μια «ολική και ανεπανόρθωτη ζημιά» που σβήνει και την τελευταία ελπίδα να σωθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής και η τοπική οικονομία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής επιστολής των έξι Ομοσπονδιών στον Πρωθυπουργό.

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Ως Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Έμποροι της ΑΜ-Θ πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους αποκλεισμού της Περιφέρειάς μας μετά την απόφασή σας για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών Εξοχής, Νυμφαίας και Ορμένιου.

Η ανεπίσημη καραντίνα που υποβάλλετε στο σύνολο της ΑΜΘ με την μακροχρόνια έλλειψη αεροπορικών δρομολογίων ,τώρα και με τον αποκλεισμό του οδικού τουρισμού από όμορα κράτη και η κατεύθυνση αυτού σε άλλη περιφέρεια, εκτός από έκπληξη, μας οδηγεί σε σκέψεις για την όλη υποβάθμιση που βιώνουμε ως η φτωχότερη περιφέρεια ανά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρακολουθούμε εδώ και μέρες την έξοδο των Ελλήνων πολιτών προς τα όμορα κράτη (Βουλγαρία-Τουρκία) ενώ με την παράλληλη απαγόρευση εισόδου των τουριστών χάνεται η ελπίδα να σωθούν οι επιχειρήσεις μας και η τοπική οικονομία.

Στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε η ζημία είναι ολική και ανεπανόρθωτη. Σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα προς το άνοιγμα της Περιφέρειάς μας και να παύσει η «καραντίνα» που μας υποβάλλετε».

  • Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας
  • Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Έβρου
  • Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ροδόπης
  • Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης
  • Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δράμας
  • Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Σερρών