Μακάριος: Με 35 εκ. ευρώ ενισχύεται ο ΕΛΓΑ. Εντός 30 ημερών οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της σχετικής πρότασης που είχε καταθέσει στις 3 Μαρτίου 2020 ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής

Με ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης γνωστοποιεί ότι, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ενισχύεται ο ΕΛΓΑ με το ποσό των 35.000.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μέρος της προαναγγελθείσας αναμόρφωσης και εξυγίανσης του Οργανισμού η οποία προωθείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έρχεται σε συνέχεια της σχετικής πρότασης του κ. Λαζαρίδη, όπως τη διατύπωσε από το βήμα της Βουλής στις 3 Μαρτίου [διαβάστε περισσότερα σχετικά εδώ].

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπει, μεταξύ άλλων, εξορθολογισμό της καταβολής των αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους.

Στο πλαίσιο αυτό, με τη συμβολή και των κ.κ. Α. Λυκουρέντζου προέδρου του ΕΛΓΑ και Θ. Σκυλακάκη υφυπουργού Οικονομικών, επισπεύδεται η καταβολή του 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς για τις ζημιές των καλλιεργειών του έτους 2019 και εν μέρει του 2020.

Έτσι, οι προγραμματισμένες για το τέλος του έτους πληρωμές εξόφλησης του οφειλόμενου ποσού θα καταβληθούν εντός 30 ημερών.

Παράλληλα, με τον νέο Νόμο θα προβλέπεται η απλοποίηση των διαδικασιών προσδιορισμού και εκτίμησης των ζημιών, προκειμένου να είναι εφικτή η πιο έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο κ. Λαζαρίδης, μετά την εξέλιξη αυτή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για μία ακόμη φορά, οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα. Η Κυβέρνηση, με ευαισθησία, δικαιοσύνη και υπευθυνότητα, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των αγροτών».