Επιμελητήριο Καβάλας και ΙΚΚΙΚ διεκδικούν την Καπναποθήκη Κούφλερ

Στόχος να στεγαστούν εκεί Κέντρο Επιχειρηματικότητας, Διεθνές Κέντρο Ιστορίας Καπνού, Μουσείου Βιομηχανικής Ιστορίας και Νεοφυείς επιχειρήσεις

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού (ΙΚΚΙΚ) με το Επιμελητήριο Καβάλας έχουν υπογράψει δύο Πρωτόκολλα Συνεργασίας για κοινές δράσεις, μιας και στα ιδρυτικά  μέλη του Ινστιτούτου ανήκουν, ο επίτιμος και νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αγγέλος Τσατσούλης και Μάρκος Δέμπας αντίστοιχα.

Στα προσεχή σχέδια των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΙΚΚΙΚ ανήκει η εύρεση χώρου που θα στεγάσει όλες του τις δραστηριότητες.

Για τον παραπάνω σκοπό, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 13/28-5-2020 έγγραφό του, το Ινστιτούτο ζήτησε από το Επιμελητήριο Καβάλας συνεργασία που αφορά:

Κοινό αίτημα στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την παραχώρηση της κλειστής καπναποθήκης πρώην Κούφλερ που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Στην εν λόγω Καπναποθήκη  μπορούν να στεγαστούν:

  • Κέντρο Επιχειρηματικότητας
  • Διεθνές Κέντρο Ιστορίας Καπνού
  • Μουσείου Βιομηχανικής Ιστορίας
  • Νεοφυείς επιχειρήσεις
  • Λοιπές δράσεις όπως οι Δρόμοι του Καπνού.

Τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΙΚΚΙΚ πιστεύουν ότι τα προαναφερόμενα σχέδια ταιριάζουν απόλυτα με τη χρήση της καπναποθήκης πρώην Κούφλερ, την οποία προτίθενται να εντάξουν στο επιχειρηματικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης.

Ο χώρος αυτός, μπορεί να διεκδικηθεί και να δημιουργηθεί από κοινού με το Επιμελητήριο Καβάλας δίνοντας έμπρακτη υπόσταση στα δύο πρωτόκολλα συνεργασίας που προϋπάρχουν.