Δικαστική δικαίωση της Περιφέρειας για την ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ: Υπόνοιες για… «πραξικοπηματικές» ενέργειες Επιμελητηρίων!

Επανέρχεται στην προεδρεία της εταιρίας η Κατερίνα Ιωαννίδου - Δήλωση του εκπροσώπου της ΠΑΜ-Θ στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜ-ΟΣ περιφερειακού συμβούλου Ροδόπης Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά

Τον περασμένο Ιούνιο, σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης γνωστοποίησαν αλλαγές στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Διαχειριστικής Έργων Στήριξης ΜΜΕ-Οικονομική Συμβουλευτική ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονταν ότι «μετά από 24 έτη αγαστής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜΘ διέκριναν δυσλειτουργίες στην εταιρεία  που έθεταν σε κίνδυνο το σκοπό της, χωρίς ευθύνη δική τους λόγω έλλειψης συνεργασίας με την Πρόεδρο, και για να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία της προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων η από 16-6-2020 Γενική Συνέλευση των εταίρων αποφάσισε να ορίσει προσωρινό Πρόεδρο της εταιρείας τον Αντώνιο Φραντζή του Νικολάου».

Με δήλωσή του σήμερα ο εκπρόσωπος της ΠΑΜ-Θ στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ, περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά ενημερώνει για τις νεότερες, δικαστικές -πλέον- εξελίξεις γύρω από το ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως «η Περιφέρεια διασφάλισε τη νομιμότητα και προστάτεψε τα συμφέροντα τόσο του Δημοσίου όσο και της ίδιας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Ταρκάν.

Το Δικαστήριο απέρριψε όλες τις παράτυπες ενέργειες των προέδρων των 6 Επιμελητηρίων

«Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης ακύρωσε την εκτέλεση των αποφάσεων 27, 28 και 29 της Γενικής Συνέλευσης εταίρων (των Προέδρων των Επιμελητηρίων) της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ που εδρεύει στην Κομοτηνή.

Με την απόφαση 29 της Γενικής Συνέλευσης των εταίρων (των Προέδρων των Επιμελητηρίων), πραγματοποιήθηκε μείωση του εταιρικού ποσοστού της Περιφέρειας ΑΜΘ κατά τρόπο παράτυπο, που δε γνωστοποιήθηκε ποτέ στους υπόλοιπους εταίρους, και ιδιαίτερα στην ίδια την Περιφέρεια. Οι εταίροι, αυτόβουλα και αντίθετα με το καταστατικό λειτουργίας της εταιρίας, μείωσαν το εταιρικό ποσοστό της Περιφέρειας από 49,212% σε 47,39%, αυξάνοντας παράλληλα το εταιρικό μερίδιο του κάθε Επιμελητηρίου από 8,14% σε 8,42%.

Με τον ίδιο παράτυπο τρόπο, μετέβαλαν επίσης τον αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας από 15μελές σε 13μελές και, ενώ η Περιφέρεια μετείχε στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου με 8 συμβούλους, μείωσαν τους συμβούλους εκπροσώπησής της σε 6, αυξάνοντας παράλληλα την εκπροσώπηση των Επιμελητηρίων σε 7 συμβούλους, ώστε να έχουν πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη λήψη αποφάσεων.
Με τη νέα παράτυπη σύνθεση όρισαν προσωρινό Πρόεδρο τον κ. Αντώνη Φραντζή.

Για την ιστορία, οι παρατάξεις του κ. Τοψίδη και του κ. Κατσιμίγα καταψήφισαν στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ την προσφυγή της Περιφέρειας στο δικαστήριο.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο απέρριψε όλες τις παραπάνω παράτυπες ενέργειες των Προέδρων των έξι Επιμελητηρίων. Κατόπιν αυτού, η κ. Κατερίνα Ιωαννίδου παραμένει στη θέση της Προέδρου της εταιρίας.

Με την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη κατά των ακυρωμένων πλέον αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, η Περιφέρεια διασφάλισε τη νομιμότητα και προστάτευσε τα συμφέροντα τόσο του Δημοσίου όσο και της ίδιας».