«Ανώμαλη προσγείωση» για την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος»

Αποθαρρυντικά τα στοιχεία για το αεροδρόμιο της Καβάλας, όπου τον Ιούνιο η κίνηση σημείωσε «εκκωφαντική» πτώση-Τι λένε οι αριθμοί-Ανάλογη η εικόνα και στα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport-Δεν διαφαίνονται περιθώρια ανατροπής της κατάστασης

Για «ανώμαλη προσγείωση για τα αεροδρόμια και τις προοπτικές του τουρισμού» έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος.

Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» παρουσίασε πτώση το κατά 94% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ το δεύτερο 15νθήμερο η πτώση κυμάνθηκε στο 87% σε σχέση με πέρυσι. Αναφορικά δε, με την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, η κίνηση παρουσίασε πτώση κατά 78% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σύμφωνα με τον κ. Βήλο, οι επιβάτες άγγιξαν τους 39.000, ενώ την ίδια εβδομάδα πέρυσι ήταν 177.000.

Εξίσου αποθαρρυντικά, όπως τόνισε, είναι τα στοιχεία και για το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», όπου τον Ιούνιο η κίνηση σημείωσε πτώση κατά 96% σε σχέση με πέρυσι, ενώ από την 1η Ιουλίου έως σήμερα που «άνοιξαν» οι διεθνείς πτήσεις, η πτώση άγγιξε το 91%. Σε αριθμούς επιβατών αυτό μεταφράζεται ως εξής: Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, οι επιβάτες οι οποίοι ταξίδεψαν στο αεροδρόμιο της Καβάλας ήταν 1200, ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι 13.000.

Στο σύνολο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων τα οποία διαχειρίζεται η Fraport Greece τον Ιούνιο η επιβατική κίνηση σημείωσε πτώση 96,7% σε σχέση με πέρυσι και την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου 90%.

«Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα στον κόσμο για να ταξιδέψει και έτσι όπως διαμορφώνονται τα νούμερα, είναι πολύ κατώτερα ακόμη και από εκείνα που προσδοκούσαμε μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού», τόνισε ο κ.Βήλος, προσθέτοντας ότι «ακόμη και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους ξενοδόχους δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά σε επίπεδο κρατήσεων και εκτιμούμε ότι τα περιθώρια αναστροφής της μέχρι σήμερα εικόνας είναι πολύ περιορισμένα».

*Πηγή: ethnos.gr