Λαϊκή Αγορά Καβάλας: Και οι παραγωγοί «ψηφίζουν» Καλαμίτσα

Τι αναφέρει ο πρόεδρος των παραγωγών για τη λύση ανάγκης ελέω κορονοϊού η οποία τελικά επιλέγεται ως λύση ουσίας για παραγωγούς και καταναλωτές

Και οι παραγωγοί θέλουν να παραμείνει η λαϊκή αγορά στην Καλαμίτσα, κάτι το οποίο συζητήθηκε ξανά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουλίου (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) και από ό,τι φαίνεται, μια λύση ανάγκης ελέω κορονοϊού να μετατρέπεται σε μια λύση ουσίας για τη λαϊκή αγορά της Καβάλας.

Αυτό υποστηρίζει και ο πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκής αγοράς της Καβάλας, Παναγιώτης Δημητρακές, αλλά τονίζει πως δεν ήταν και μια εύκολη λύση η οποία πάρθηκε στο πόδι. «Αρχικά είχαμε το πάρκινγκ της Ροδόπης, έπειτα το πάρκο του Φαλήρου και τον παραλιακό δρόμο, αλλά τίποτα από αυτά δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Βρέθηκε λοιπόν η λύση της Καλαμίτσας για όλους και ήταν εύκολο για εμάς, τον Δήμο και τον κόσμο».

«Είμαστε η μόνη πόλη που δεν έχει παραγωγική λαϊκή»

«Η λαϊκή εκεί πήγε πολύ καλά και ο κόσμος την αγκάλιασε και τη στήριξε και κάθε εβδομάδα πάει όλο και καλύτερα. Εμείς θα θέλαμε να γίνει μόνιμη αυτή η θέση. Μάλιστα, είμαστε από τις πόλεις που δεν έχουμε μια παραγωγική λαϊκή και θέλουμε να διαφοροποιηθούμε από το υπόλοιπο κομμάτι της υπάρχουσας. Δε λέμε να σταματήσουμε από την άλλη, όμως θέλουμε να εκθέσουμε τα προϊόντα της πόλης μας. Θέλουμε να έρθει ο τουρίστας, να δει τα ντόπια προϊόντα, πώς τα παράγουμε και τι ποιότητα έχουν. Για την ώρα όμως δεν μπορεί να γίνει κάτι, αλλά θα δούμε στο μέλλον», σημειώνει ο πρόεδρος των παραγωγών.

«Μέχρι το Σάββατο θα λειτουργήσει η λαϊκή της Καλαμίτσας, για αργότερα βλέπουμε»

«Η λαϊκή της Καλαμίτσας είναι η τελευταία φορά που θα λειτουργήσει το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 και ζητήσαμε παράταση για έναν ακόμη μήνα και ελπίζουμε να γίνει δεκτό το αίτημά μας. Καλό θα είναι κάτι που ανοίγει να παραμένει εφόσον λειτουργεί καλά και να μην καταστρέφεται», δηλώνει ο κ. Δημητρακές.