Τουρισμός στη Βόρεια Ελλάδα: Ένα καλοκαίρι με εικόνα… Απριλίου

Ακυρώσεις από Βαλκάνιους τουρίστες μετά και την υποχρεωτική διενέργεια μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό-Φόβοι από τους ξενοδόχους ότι η θερινή περίοδος ολοκληρώθηκε πριν καλά καλά ξεκινήσει-Η εικόνα στη Θάσο

Φόβους ότι η θερινή περίοδος ολοκληρώθηκε πριν καλά καλά ξεκινήσει εκφράζουν ξενοδόχοι της Βόρειας Ελλάδας με τις ακυρώσεις των κρατήσεων από Βαλκάνιους να πέφτουν σαν βροχή μετά και το υποχρεωτικό αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό το οποίο ήδη επιδεικνύουν όσοι περνούν από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα.

Οι άνθρωποι του τουρισμού δηλώνουν απογοητευμένοι, ανήσυχοι και δυσαρεστημένοι από τις εξελίξεις στο επίπεδο των οδικών συνόρων, επισημαίνοντας πως κατανοούν την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται εξαιτίας των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων στις βαλκανικές χώρες, ωστόσο οι κυβερνητικές αποφάσεις τους αιφνιδιάζουν και παράλληλα τορπιλίζουν, όπως λένε, τις όποιες συμφωνίες υπήρχαν με tour operators των γειτονικών μας χωρών.

Την ίδια ώρα, όπως λένε, το κόστος διενέργειας μοριακού ελέγχου για μια οικογένεια η οποία θα θελήσει να έρθει από κάποια από τις γειτονικές μας χώρες, οι οποίες αποτελούν βασικό τουριστικό αιμοδότη της Βόρειας Ελλάδας, είναι κοστοβόρο, με αποτέλεσμα να επιλέξουν κάποιον άλλο προορισμό.

«Σαν Αυγουστιάτικη μπόρα…»

Σαν Αυγουστιάτικη μπόρα χαρακτηρίζει τη διαμορφωθείσα κατάσταση με τα Βαλκάνια ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

«Έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Ενώ περιμέναμε τουρισμό από τα Βαλκάνια, η επιδημιολογική εικόνα άλλαξε άρδην. Η μόνες αγορές για τη Θάσο, που κάπως κινούνται, είναι της Τσεχίας και της Πολωνίας. Οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής, ενώ κάποιοι περιμένουν το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού» σημειώνει ο κ. Παρασχούδης, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν δυο κατηγορίες εν δυνάμει τουριστών: αυτοί που λένε πως «δεν αξίζει να ταλαιπωρηθώ, να επωμισθώ το κόστος των τεστ» και αυτοί που λένε «θα κάνω διακοπές πάση θυσία. Εμείς ποντάρουμε στους δεύτερους», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

*Πηγή: voria.gr