Λογιστές Καβάλας: Εγκληματική-τρομοκρατική ενέργεια το περιστατικό στη ΔΟΥ Κοζάνης

Ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης με τσεκούρι σε εργαζόμενους αλλά και συμπαράστασης στους συναδέλφους-εφοριακούς από τον Σύλλογο Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών νομού Καβάλας

Τέσσερις άνθρωποι, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας είναι οι τραυματίες της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι που πραγματοποίησε την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 ένας 45χρονος στο τμήμα εισοδήματος της ΔΟΥ Κοζάνης, στην οδό Αριστοτέλους, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συναλλαγές με το κοινό.

Οι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα έπεσαν κάτω αιμόφυρτοι, ενώ προκλήθηκε πανικός μεταξύ των υπαλλήλων και του κόσμου που ήταν εκεί. Ο άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία. Ο δράστης που εισέβαλε στην εφορία οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει στα τυφλά, αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα και ακινητοποιήθηκε.

Με αφορμή το ως άνω τραγικό περιστατικό, ο Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών νομού Καβάλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό των μελών του για την επίθεση κατά των υπαλλήλων στη ΔΥΟ Κοζάνης και δηλώνουμε απερίφραστα την καταδίκη των φαινομένων βίας. Είναι τραγικό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά! Σε καιρό ειρήνης ο κάθε πολίτης-εργαζόμενος έχει το δικαίωμα ασφαλούς διαβίωσης και προστασίας. Η αφαίρεση, ακόμα και η απειλή της ζωής εργαζόμενου, στον χώρο της εργασίας του είναι εγκληματική-τρομοκρατική ενέργεια και πρέπει να τιμωρείται με αυστηρότητα!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους Συναδέλφους-υπαλλήλους εφοριακούς και ευχόμαστε να μην επαναληφθούν ποτέ τέτοια φαινόμενα».