ΔΟΥ Καβάλας: Κατέβασε «ρολά» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη [φωτογραφίες]

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εφοριακών της Καβάλας - Αναλυτικά τα αιτήματα του κλάδου προς την ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2020. Οι εφοριακοί αποφάσισαν πανελλαδική στάση εργασίας ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους.

Το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου 2020, στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι και τη λήξη του ωραρίου, πραγματοποίησαν και οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Καβάλας, με παράλληλη διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

«Είχαμε κατ΄ επανάληψη προειδοποιήσει για την κατάσταση αυτή αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. Παράλληλα, καλεί την διοίκηση της ΑΑΔΕ και την κυβέρνηση «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και απαιτεί «λήψη των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ

«Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική επίθεση με τσεκούρι που δέχθηκαν οι συνάδελφοι στη ΔΟΥ Κοζάνης και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους ίδιους αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα.

Είχαμε κατ΄ επανάληψη προειδοποιήσει για την κατάσταση αυτή αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες.

ΚΑΛΟΥΜΕ την διοίκηση της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την 17.7.2020 από τις 11:30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου ως ένδειξη συμπαράστασης για τους συναδέλφους μας που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή τους».