Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Ισοπεδωτική λογική το κλείσιμο των καταστημάτων μετά τα μεσάνυχτα

Ο Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση σε άμεση απόσυρση του μέτρου, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην οδηγηθεί ο κλάδος της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων σε αφανισμό

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο για τα νέα, αυστηρότερα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας διασποράς του κορονοϊού [διαβάστε εδώ τα μέτρα].

Σειρά είχε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, ο οποίος με ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση σε άμεση απόσυρση του μέτρου της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης μετά τα μεσάνυχτα, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην οδηγηθεί ο κλάδος της εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων σε αφανισμό, ενώ κάνει λόγο για ισοπεδωτική λογική και πρακτική, τη στιγμή που ο εμπορικός κόσμος έχει συμμορφωθεί εξαρχής με όλα τα μέτρα τα οποία αφορούν τη δημόσια υγεία και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου

Η Εστίαση για άλλη μια φορά έχει βρεθεί στο επίκεντρο των τελευταίων εξελίξεων και παρόλο που έχει χτυπηθεί πολύ, όλο αυτό το διάστημα λόγω του πολύμηνου lockdown και της σχεδόν μηδενικής τουριστικής κίνησης, τώρα επιβάλλεται από την κυβέρνηση και ωράριο λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα.

Καλούμε την Κυβέρνηση σε άμεση απόσυρση του μέτρου, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην οδηγηθεί ο μεγαλύτερος κλάδος σε αφανισμό, καθώς και δεκάδες άλλα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτόν.

Είναι ένα μέτρο με ισοπεδωτική λογική και πρακτική που θα εκτοξεύσει και την ανεργία στα ύψη.

Από την πρώτη στιγμή της επανεκκίνησης του κλάδου, όλα τα μέτρα ασφαλείας για την μη μετάδοση του COVID-19 τηρούνται με ευλάβεια.

Η μη συμμόρφωση κάποιων δεν είναι μόνο ευθύνη των επαγγελματιών του κλάδου, όποτε πριν καταδικάσουμε τις παραβατικές συμπεριφορές, ας αναλογισθούμε και τι ποσοστό αυτής της συμπεριφοράς αντιστοιχεί σε όλους.