Παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης μετά τα μεσάνυχτα (και) στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Παρατείνεται και το ανώτατο όριο των 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις-Η επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής θα αξιολογείται ανά τριήμερο και όταν κρίνεται ασφαλές θα γίνεται άρση των μέτρων

Τ ην παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού (και) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μέτρα η ισχύς των οποίων ορίζονταν μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως σημείωσε, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, τα μέτρα τα οποία ισχύουν σε αυτές, ήτοι η απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και το ανώτατο όριο των 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, παρατείνονται.

Υπενθυμίζεται ότι στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ανήκουν οι Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας και Καρδίτσας, καθώς και οι δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Ρόδου και Κω.

Η επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής θα αξιολογείται ανά τριήμερο και όταν κρίνεται ασφαλές θα γίνεται άρση των μέτρων, όπως πρόσθεσε ο Ν. Χαρδαλιάς.