Καφεζυθοπώλες Καβάλας: Δεν συμμετέχουν στο «επιπόλαιο» lockdown στην Εστίαση

Ο πρόεδρος του Σωματείου της Καβάλας καλεί τα μέλη του να συσπειρωθούν στην επίσημη κλαδική εκπροσώπηση και «αδειάζει» πρόχειρες λύσεις που δεν προσφέρουν τίποτα

Το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης το διάστημα από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2020 πρότεινε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΚΕΔΙ (Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης) ως αντίδραση στα μέτρα που έχουν ληφθεί εν όψη της πανδημίας, με πολλά Σωματεία να αντιδρούν σε αυτή την απόφαση.

Ανάμεσα σε αυτά και το Σωματείο Καφεζυθοπωλών Νομού Καβάλας η Διοίκηση του οποίου γνωστοποιεί στα μέλη του ότι τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας ΔΕΝ πρόκειται να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία αυτή που χαρακτηρίζεται «πρόχειρη» και «επιπόλαιη».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των Καφεζυθοπωλών της Καβάλας.

«Το Σωματείο Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας μαζί με άλλα 152 πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά, όλα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, επίσημου θεσμικού φορέα εκπροσώπησης της εστίασης, δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με την ανακοίνωση του επιπόλαιου-πρόχειρου lockdown της εστίασης από 16-23/09/2020.

Τα αιτήματά μας μέσω του δευτεροβάθμιου οργάνου Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας, του τριτοβάθμιου ΓΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας ΠΟΕΣΕ έχουν προωθηθεί σε κεντροδιοικητικό επίπεδο και αναμένοντα οι αποφάσεις της κυβέρνησης από το Forum της ΔΕΘ που διεξάγεται από τις 11-20/09/2020. Αυτές τις αποφάσεις η ΠΟΕΣΕ, ομοσπονδία μέλος της ΓΣΕΒΕΕ προεδρεύοντος του κου Γ. Καββαθά, θα τις εξετάσει και θα λάβει τις αποφάσεις της πάντα με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου της εστίασης και της οικονομίας αυτού.

Το ΣΚΝΚ καλεί τα μέλη του να παραμείνουν συσπειρωμένα στην επίσημη κλαδική εκπροσώπηση, υπεύθυνοι και σοβαροί στους κανόνες περιορισμού της μετάδοσης του COVID-19 και να κλείνουν τα αυτιά τους σε αυτόκλητους δήθεν σωτήρες».

O πρόεδρος
Γιώργος Βαφείδης